Veckans stjärnbarnvakt

– Belull från Enskede

  • 2019-12-11
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Belull Kidane nannynu barnvakt

Belull är 17 år och bor i Enskede, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2019. Idag jobbar Belull åt en familj i Enskede. Hon studerar sitt andra år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende. På sin fritid gillar hon att kolla på serier eller filmer, träna och umgås med sina vänner. Vi på Nannynu! tycker att Belull gör ett jättebra jobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Belull nedan.

Belull hon är väldigt mogen för sin ålder, hon har hög social kompetens och är aktiv och påhittig. Vår dotter gillar henne väldigt mycket och resten av familjen också.”
Belulls barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid älskat barn för att de har ett tankesätt och fantasi som skiljer sig stort från vuxna, vilket gör det så kul och spännande när man umgås med dom. Det kan kännas som en avkoppling att vara med barn som inte sätter jobbiga och stressiga värderingar som vuxna gör, som t.ex jobb, skola osv. Barn vill oftast bara ha kul.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Att jobba på Nannynu tillåter en att känna en stor delaktighet i det hela. Dessutom tycker jag att det är så kul så pass att jag ibland glömmer bort att jag faktiskt jobbar för att det kan kännas så kul och avslappnat. Många av mina vänner brukar vara väldigt oexalterade och inte alls taggad innan dom ska till jobbet, men för mig har att jobba på Nannynu aldrig känts som ett jobbigt jobb.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Elina. Jag tycker att hon är jättetrevlig och jag uppskattar hur hon kollar av med mig lite då och då. Om jag någonsin har några frågor till henne är hon alltid snabb med att svara och hjälper mig alltid ifall jag undrar något.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Mitt barn älskar verkligen att pyssla, skapa och rita nya saker till sina föräldrar. Hon är väldigt kreativ i sinnet. Hon är dessutom väldigt öppen för att lära sig nya saker, som t.ex ord på engelska.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

När du barnvaktar, gå in med karaktären som om du är barnens vän och inte bara barnvakt. På så sätt lyckas man skapa en bra relation mellan varandra.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick ett brev hemskickat till mig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Belull om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar mitt barnvaktsbarn från förskolan och sedan promenerar vi hem. Om det är schysst väder brukar vi stanna upp och gå till någon lekpark. När vi kommer hem brukar båda oftast vara lite hungriga så jag sätter igång med matlagningen direkt. Medan jag lagar mat passar jag på att låta henne använda sin Ipad då hon är väldigt trött och vill ta det lungt i början. Men annars försöker jag se Ipaden som det sista alternativet. Efter vi har ätit plockar jag undan och hon tar fram sitt pyssel. Vi brukar hitta på nya saker hela tiden, som t.ex teckningar, eller en pappersväska. Just nu julpysslar vi en del. Ibland brukar vi ha lite engelska skola, så då brukar hon lära sig nya ord medan vi pysslar, som t.ex olika färger. När det börjar bli mörkt ute brukar vi avrunda pysslandet lite tidigare om hon tröttnar (vilket hon sällan gör) och kolla på hennes favorit serie och äter frukt.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation