Månadens stjärnbarnvakt

– Bettina från Åkersberga

  • 2021-06-29
  • Månadens stjärna
  • Nannynu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 800 barnvakter utnämnd.

Bettina nannynu barnvakt

Bettina är 21 år och bor i Åkersberga, strax utanför Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan augusti  2018. Idag jobbar Bettina åt flera familjer som bor runt om i Stockholm. Hon jobbar även på förskola med de yngre barnen vid sidan av sitt jobb som barnvakt. På sin fritid gillar hon att umgås med sina vänner och familj. Vi på Nanny.nu tycker att Bettina gör ett toppenjobb med barnen hon passar och har därför valt att lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Bettina nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Ända sedan jag var liten har jag alltid varit intresserad utav barn och det som har med barn att göra. Att få jobba som nanny har varit en självklarhet för mig. Barn är så kreativa, de kan och vet mer än vad man tror. Det är kul att få se dem utvecklas och lära sig.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Nanny.nu har alltid gett en möjlighet till flera familjer. Man får vara med och bestämma vad för familjer som passar en själv.

Hur upplever du din relation till Nanny.nu?

Jag tycker att Nanny.nu är ett fantastiskt företag. De ger möjligheter till alla. De har en god service och har viljan att hjälpa de anställda till familjer. De har alltid svar på ens frågor eller funderingar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

De barn jag passar just nu är väldigt intresserade av Pokémonkort, bilar och olika fordon. Barnen gillar att få vara ute och leka i alla väder.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var dig själv och våga. För att vara barnvakt tror jag att om man är intresserad utav barn så blir det hela mycket lättare och roligare.

Hur hörde du talas om Nanny.nu?

Jag fick veta om Nanny.nu från min syster. Hon hade en familj som jag senare tog över då hon inte kunde jobba kvar.

Nedan berättar månadens stjärnbarnvakt Bettina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag kommer till familjen och vi säger hejdå till vårdnadshavarna. Vi går ut och leker i parken. Ibland under hela passet. Vi har med oss lite fika som vi äter ute i parken. Vi går ute i skogen och gör det som barnen är intresserade utav. Cyklar, leker i sandlådan, gungar. Vi ritar eller målar, leker med bilar, bygger kojor eller bara myser i soffan framför någon film.

Är det ett kvällspass ger jag middag till barnen, hjälper till och borstar tänderna och sätta på pyjamas och därefter natta barnen. Alla pass ser olika ut beroende på om det är vardag, helg, dag eller kvällspass. När vårdnadshavarna kommer hem berättar jag hur dagen/kvällen har varit och lite om vad vi har gjort.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation