Barnvakt Alva

Intervju med Alva Ollas Engström

Alva är 17 år och bor i Bandhagen, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan september 2021. Idag jobbar Alva åt en familj i Stockholm. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen beteende. Vi på Nanny.nu tycker att Alva gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som en av våra stjärnbarnvakter.

Vad gillar du med med att arbeta för Nanny.nu och som barnvakt?

Att det är både ett roligt och lärorikt jobb som även är välbetalt. Jag har roligt tillsammans med barnen och lär mig nya saker samtidigt som jag har möjlighet att utvecklas.

Hur tycker du det fungerar att anpassa ditt som som barnvakt med dina studier?

Superbra! Tiderna är anpassade efter mig och familjen viket gör att jag bara är barnvakt den tid jag inte går i skolan. Det är även en lagom mängd under månaden så jag själv kan bestämma hur mycket jag vill jobba. Jag har mycket egen frihet och ansvar för hur och när jag ska jobba, vilket jag gillar.

Vad brukar du göra med dina barnvaktsbarn?

Vi gör ofta olika saker anpassade efter dagen. Barnen jag jobbar med har ganska stor åldersskillnad så försöker ofta leka kreativa lekar som båda gillar, men som de även kan leka på olika nivåer i. Vi gillar att leka restaurang och leka att vi lagar mat. Vi gillar också att leka olika påhittade lekar som att vi är på melodifestivalen och gosedjuren är artister. Men även spela spel, lägga pussel och pyssla på olika sätt

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var dig själv! Du kommer då ha roligast och kunna få riktiga relationer med barnen du är barnvakt åt. Alla barn är även olika och det måste man ha i åtanke som barnvakt så man kan anpassa efter det.

{Andra barnvakter|=##=|133450}

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt