Barnvakt Alva

Intervju med Alva Törnebladh

Alva är 18 år och bor i Malmö. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan juni 2020. Idag jobbar Alva åt två familjer i Malmö. Hon studerar sitt andra år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet. På sin fritid gillar hon att umgås med familj och vänner. Vi på Nanny.nu tycker att Alva gör ett jättebra jobb som barnvakt och har därför utsett henne till denna månadens stjärnbarnvakt.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är ett flexibelt extrajobb som ger mig lycka. Barn är otroligt kreativa och lever i sina egna små världar. När jag barnvaktar får jag chansen att kliva in i deras värld och det är något jag tycker är extremt roligt.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag känner mig säker hos Nanny.nu. Dem är alltid tydliga med instruktioner och ser alltid till att det känns bra med familjen jag barnvaktar åt.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Jag får alltid hjälp. Det spelar ingen roll vilken fråga, jag får alltid hjälp. Nanny.nu är snabba med att svara, duktiga på att ge respons och stötta.

Barnvakt Alva

Det fungerar bra och barnen trivs verkligen med Alva!

Alvas barnvaktsfamilj

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar har otroligt olika intressen vilket är roligt. En älskar att leka titt-ut. Vi kan leka titt-ut i timmar, han tröttnar aldrig. Två andra barn jag passar älskar att sjunga och leka kurragömma. Pyssla, framförallt rita är även något som tycks vara ett intresse bland många barn.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Skapa en nannyväska där du har allt du behöver. Något jag alltid har i min nannyväska är ett litet förstahjälpen-kit, vattenflaska, såpbubblor (alla barn älskar såpbubblor), en snuttefilt (till mindre barn för att lättare lugna ner dem), tidsrapportlappen och sist men inte minst våtservetter. Dessa är några saker jag ALLTID bär i min nannyväska.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag hämtar barnen på förskola kl 16:00. Därefter bestämmer barnen samt vädret vad vi gör, Ibland stannar vi på en av lekplatserna på vägen hem, andra dagar är dem hungriga och vill hem så snabbt som möjligt. Hemma brukar jag fixa en frukttallrik medan dem berättar alla spännande saker som hänt på förskolan. Efter det leker vi. Vi kan ibland spela brädspel, andra dagar tar vi sparkcyklarna till en park. Därefter brukar jag fixa middagen, den yngsta brukar oftast hjälpa medan den äldre kollar på TV. Efter maten kan det hända att vi går ut igen, kanske leker lite kurragömma. Därefter är det tandborstning och pyjamasombyte. Vid 20:00 brukar föräldrarna komma hem. Jag säger hejdå till barnen, kramar om dem och säger ”ses igen nästa vecka”!

Det andra barnet jag passar har precis fyllt 1, jag har varigt hans barnvakt sedan han var 3 månader. Vi brukar gå på långa promenader. Ibland somnar han, andra dagar är han otroligt social och vill titta på allt och alla. Han ÄLSKAR att leka titt-ut så det är något vi ofta har kul med.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt