Barnvakt Belull

Intervju med Belull

Belull är 17 år och bor i Enskede, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan september 2019. Idag jobbar Belull åt en familj i Enskede. Hon studerar sitt andra år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende. På sin fritid gillar hon att kolla på serier eller filmer, träna och umgås med sina vänner.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid älskat barn för att de har ett tankesätt och fantasi som skiljer sig stort från vuxna, vilket gör det så kul och spännande när man umgås med dom. Det kan kännas som en avkoppling att vara med barn som inte sätter jobbiga och stressiga värderingar som vuxna gör, som t.ex jobb, skola osv. Barn vill oftast bara ha kul.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Att jobba på Nannynu tillåter en att känna en stor delaktighet i det hela. Dessutom tycker jag att det är så kul så pass att jag ibland glömmer bort att jag faktiskt jobbar för att det kan kännas så kul och avslappnat. Många av mina vänner brukar vara väldigt oexalterade och inte alls taggad innan dom ska till jobbet, men för mig har att jobba på Nannynu aldrig känts som ett jobbigt jobb.

Belull hon är väldigt mogen för sin ålder, hon har hög social kompetens och är aktiv och påhittig. Vår dotter gillar henne väldigt mycket och resten av familjen också.

- Belulls barnvaktsfamilj

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Mitt barn älskar verkligen att pyssla, skapa och rita nya saker till sina föräldrar. Hon är väldigt kreativ i sinnet. Hon är dessutom väldigt öppen för att lära sig nya saker, som t.ex ord på engelska.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

När du barnvaktar, gå in med karaktären som om du är barnens vän och inte bara barnvakt. På så sätt lyckas man skapa en bra relation mellan varandra.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag hämtar mitt barnvaktsbarn från förskolan och sedan promenerar vi hem. Om det är schysst väder brukar vi stanna upp och gå till någon lekpark. När vi kommer hem brukar båda oftast vara lite hungriga så jag sätter igång med matlagningen direkt. Medan jag lagar mat passar jag på att låta henne använda sin Ipad då hon är väldigt trött och vill ta det lungt i början. Men annars försöker jag se Ipaden som det sista alternativet. Efter vi har ätit plockar jag undan och hon tar fram sitt pyssel. Vi brukar hitta på nya saker hela tiden, som t.ex teckningar, eller en pappersväska. Just nu julpysslar vi en del. Ibland brukar vi ha lite engelska skola, så då brukar hon lära sig nya ord medan vi pysslar, som t.ex olika färger. När det börjar bli mörkt ute brukar vi avrunda pysslandet lite tidigare om hon tröttnar (vilket hon sällan gör) och kolla på hennes favorit serie och äter frukt.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt