Barnvakt Daniela

Intervju med Daniela Carvajal

Daniela är 18 år och bor i Vällingby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan november 2020 och idag jobbar Daniela åt en familj i Bromma. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser den ekonomiska linjen. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner, gå promenader med sin hund, kolla på film och serier men även att lyssna på musik och dansa.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag älskar barn för att de alltid är så påhittiga, smarta och glada. Deras energi är alltid på topp och det smittar av sig väldigt snabbt. Man kan lära sig väldigt mycket utav de och det är även väldigt fint att få se hur snabbt de utvecklas. Det är därför jag tycker att jobba som barnvakt är ett jättebra och givande extrajobb.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag tycker om att jobba på Nanny.nu eftersom det är ett företag som är seriöst och man kan alltid vända sig till någon där om man behöver hjälp. De ser alltid till att både familjen och jag har en bra relation mellan varandra och till företaget. Det är en stor trygghet att jobba på Nanny.nu.

Daniela Carvajal

Hur upplever du relationen till Nanny.nu? Får du den hjälp du behöver och svar på dina frågor?

Ja, om det uppstår några funderingar så kan jag alltid ringa till de och få snabba svar.

 

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen som jag passar älskar att spela sällskapsspel, hoppa studsmatta och på sommaren är det alltid lika kul att sätta på vattenspridaren och köra vattenkrig. Dessutom tycker de om att bygga lego och klä ut sig till olika karaktärer.

 

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid hitta på något med barnen, att ta mycket ansvar och framför allt alltid lyssna på vad de har att säga så att de inte känner sig utanför eller oviktiga. Man ska även ha bra kommunikation med barnens föräldrar för att skapa en bättre relation med de.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Mina arbetsdagar ser nästan likadana ut varje gång jag jobbar. Först är det hämtning på skolan, sedan blir det en liten promenad hem. Därefter får barnen lite mellanmål och sedan blir det lekdags. Efter att vi har lekt en stund blir det dags för mig att fixa middag till dem och under den tiden får barnen sitta vid ett bord med ipaden en stund (detta med tillåtelse av föräldrarna). De äter och efter maten får de någon slags av efterrätt. De brukar älska äppelklyftor med banan eller mandarin. Sedan leker vi en stund till eller bara myser och kollar på film. Nästan vid läggdags får de borsta tänderna och efteråt läser vi godnattsagor tills de har somnat. När föräldrarna kommer hem får de en snabb genomgång på hur dagen har sett ut och där avslutas passet.

 

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt