Barnvakt Elin

Intervju med Elin

Elin är 18 år och bor i Solna, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan februari 2019. Idag jobbar Elin åt en familj i Sundbyberg. Hon studerar sitt sista år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap. Hon har varit med i scouterna sedan hon var nio år och är idag även scoutledare, det var genom scouterna som hon började jobba med barn.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt då man kan hitta på olika saker varje gång med barnen. Det ena passet är aldrig det andra likt. Det är även ett jobb där man verkligen känner sig uppskattad.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag gillar NannyNu då man blir matchad med en familj som passar bra för en själv. Dessutom, behöver man hjälp så går det alltid att få av sin kontaktperson.

Barnvakt Elin

Vi är supernöjda med Elin. Hon är pålitlig och ansvarstagande. Stöter hon på problem löser hon dem självständigt och hon är glad och lätt att ha att göra med.

- Elins barnvaktsfamilj

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar två barn, en treåring och en tvååring. Treåringen tycker om att dansa och sjunga. Ibland hittar vi på egna danskoreografier. Tvååringen är ett stort Pippi Långstrump fan. När Pippi-låten spelas så börjar hon dansa direkt. Hon tycker också om att rita och läsa böcker. Just nu är det populärt hos båda två att bygga kulbana.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att ha en aktivitet planerad till passet. Det behöver inte vara en stor aktivitet. Exempelvis kan det vara ett pyssel eller en lek. Det gör att man kan komma igång och göra något roligt snabbt. Självklart kan planerna ändras, men då kan man ju alltid spara sin aktivitet till ett annat tillfälle.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag hämtar på förskolan klockan 15.30. Barnen går på olika avdelningar. När vi har klätt på oss och sagt hejdå till förskolan så går vi antingen till en lekpark eller hem beroende på väder och humör. Går vi till en lekpark så stannar vi där i en till en och en halv timme. I lekparken är gungorna en favorit. Sedan är det dags att gå hem och laga middag. Om vi går raka vägen hem efter förskolan så leker vi inomhus. Ibland har jag förberett ett pyssel och annars kommer vi på en lek där och då. Lite efter klockan 17 så äter vi middag. När maten är uppäten så diskar jag undan i köket. Sen leker vi igen. Då kan vi exempelvis läsa en bok, dansa, bygga kulbana, lägga pussel eller leka tåg. Runt klockan 18 så kommer föräldrarna hem. Då säger vi hejdå, jag får en puss och en kram av barnen och sen är passet slut.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt