Barnvakt Freja

Intervju med Freja Oldenburg

Freja är 17 år och bor i Hässelby-Vällingby stadsdelsområde i Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu sedan april 2022. Idag jobbar Freja åt en familj i centrala Stockholm som har två barn. Hon studerar på gymnasiet och jobbar även extra som servitris på Tele2 arena. På sin fritid gillar hon att dansa, rida, åka skidor, vara med vänner och spendera tid med sin familj.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det går inte att förutse vad som kommer hända eller vad barnen kommer vilja göra, det finns aldrig ett tillfälle då du får använda din fantasi som med barn. Det är alltid roligt att få se barn springa runt och se hur de utvecklas med tiden. Jag har alltid haft en passion för barn och tyckt om att ta hand om dem, så att få jobba med barn är bara naturligt för mig. Det finns alltid något nytt att göra och varje gång är som deras egna äventyr, de tar aldrig slut.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Det är bra sammanhållning och enkelt att kontakta om det behövs hjälp. Det skickas ut hjälp och idéer till vad man kan göra med barnen ofta och det gör det roligare för barnen, men du får själv, idéer till vad ni kan göra. Jag tycker att alla som jobbar där är väldigt trevliga och bra på att följa upp med familjerna och barnvakterna så att allt fungerar. Det bästa är att de anpassar barnvakten till barnen, det betyder att barnen och barnvakten passar bra ihop med varandra så att det inte blir jobbigt för någon.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Allt möjligt. För det mesta är vi ute och leker antingen i lekparker i närheten eller på familjens innegård där det finns studsmatta och annat roligt att göra, annars är vi inne och leker eller kollar på barnets favoritserie.

 

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det är viktigt att veta vad barnet gillar att göra, kanske leka, pyssla eller bara lägga pussel, oavsett är det bra att veta vad barnet gillar att göra då du ibland behöver komma fram med förslag om barnet själv inte vet vad de vill göra.

 

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt