Barnvakt Moa

Intervju med Moa

Moa är 17 år och bor i Bromma, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan mars 2020. Idag jobbar Moa åt en familj i Bromma. Till hösten börjar hon sitt sista år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap. På sin fritid gillar hon att laga mat och sminka sig själv och andra.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är roligt att jobba med barn för att jag lär mig mycket av det men även att jag kan lära barnen så mycket olika saker, jag ser dem även växa och jag tycker det är superroligt att vara en del av vad som förgyller deras vardag.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Nannynu är en stor trygghet inom detta yrke, jag tycker det är tryggt med tanke på att man alltid kan vända sig till Nannynu om det skulle uppstå problem eller frågor.

Hur fungerar kommunikationen mellan dig och Nanny.nu?

Jag har fått allt jag behöver från Nannynu och jag tycker det funkar superbra. Jag har även fått svar på alla frågor jag ställt.

Det fungerar jättebra med Moa, hon är helt fantastisk! Hon är pålitlig och lekfull med barnen men kan även sätta gränser.

- Moas barnvaktsfamilj

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycker det är roligt att rita, bygga med Lego och att vara ute i olika parker och leka.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt tips skulle vara att delta mycket i lek, det skapar en jättebra relation. Var även allvarlig när det kommer till att säga till om barnet/barnen göra något som kan upplevas fel eller farligt.

Hur hörde du talas om Nanny.nu?

Jag var inne på en hemsida (minns inte vilken) där man kunde söka olika jobb, och där såg jag en annons om Nannynu.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag hämtar barnen från dagmamman runt 15.30-16.00, sedan går vi till bussen och åker hem till familjen. Sen brukar vi antingen vara inne och leka eller gå till en av parkerna i närheten. När klockan slår 17.30 brukar jag värma på maten som familjen förberett och sen brukar vi äta tillsammans. Sen plockar jag undan efter maten, ibland hjälper barnen mig men annars leker dom vidare. Sen brukar vi ha lite lugn lek tills föräldrarna kommer hem.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt