Barnvakt Sofia

Intervju med Namn

Sofia är 23 år och bor i Mariehem, Umeå. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan juli 2019. Idag jobbar Sofia åt två familjer i Umeå. Förutom att jobba som barnvakt på Nanny.nu studerar hon sin näst sista termin till förskollärare och jobbar även extra som vikarie inom förskola, grundskola och fritidshem. På sin fritid gillar hon mest att vara ute i naturen oavsett årstid, och göra olika utflykter av alla dess slag. Favoritårstiden är vinter för då kan hon på sin fritid köra skoter, annars tycker hon även om att rita, måla och pyssla.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om barn bland annat eftersom de har så många olika idéer och tankar. Men inte minst tycker jag att det är så intressant och fascinerande att få följa deras utveckling och lära dem saker som de har nytta av i livet. Barnvaktsjobbet är även roligt eftersom jag och mina barnvaktsbarn och familjer får en väldigt bra relation.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Från att ha arbetat inom förskola, skola och fritidshem några år innan jag började jobba på Nanny.nu är största skillnaden, som jag trivs väldigt bra med, att det är ett självständigt arbete. Med barnen jag passar kan jag prova olika aktiviteter jag lär mig under dels min utbildning, dels från mina tidigare och pågående erfarenheter. Att jobba självständigt på Nanny.nu blir lite av en personlig prövning.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Min upplevelse av relationen till Nanny.nu tycker jag är riktigt bra när jag väl har frågor och funderingar. Jag hade självklart önskat vid ett senare skede att företaget växer och blir större än det är idag. I framtiden hade det varit skönt med ett kontor här i Umeå dit man kunde vända sig för att träffa kollegor och så vidare.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar två syskonpar från två familjer och främst är det den digitala tekniken barnen tycker om mest. Men under ett arbetspass försöker jag få in delar så som rörelse, skapande och lek vilket barnen aldrig tackar nej till! Det är viktigt vad jag som barnvakt erbjuder till barnen, de nappar på det mesta!

Sofia Nilssonn

Sofia tar stort ansvar och har ett naturligt sätt att vara med baren. Barnen blir väldigt glada när Sofia ska komma och vara barnvakt.

 - Sofias barnvaktsfamilj

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var öppen i sinnet och var öppen för barnens förslag. Se även om det är möjligt att planera in aktiviteter i förväg, ta reda på vad barnet själv har hemma eller om du kanske kan ta med något pyssel eller så.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Arbetsdagen börjar oftast med att jag hämtar barnen runt 15:30 på förskolan, jag arbetar ibland även helger så då kommer jag direkt till familjen. Oftast är det eftermiddagar och kvällar jag arbetar så vi hinner göra en kort aktivitet innan det är dags att laga eller värma mat, oftast lagar jag maten och under denna stund försöker jag i den mån det går att involvera barnen, annars brukar denna stund bli en digital teknik-stund. Vi äter tillsammans och efter middagen hittar vi på något skoj, vi går ut en stund eller leker med något. Sedan brukar föräldrarna komma hem och det är dags att säga hejdå vid 18/19-tiden. Mina dagar varierar rätt mycket från familj till familj, men dessa pass är de vanligaste!

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt