Veckans stjärnbarnvakt

– Cynthia från Årsta

  • 2017-10-05
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Denna vecka är Cynthia från Årsta i Stockholm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan februari 2017. Idag jobbar Cynthia åt en familj i Liljeholmen. ”Cynthia är en sprudlande och ansvarsfull tjej” berättar en familjen. Vi på Nanny.nu tycker att Cynthia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Cynthia är 18 år och bor i Årsta, Stockholm. Vid sidan av Nanny.nu så studerar hon sista året på gymnasiet. På sin fritid sjunger och tränar hon gärna. Läs intervjun med Cynthia nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt då jag får lära mig nya saker om barnen nästan varje gång. Det är underbart att få se dem utvecklas. Barn är så härliga och vi har väldigt roligt tillsammans!

Vad tycker du om att jobba för Nanny.nu?

Det är kul att jobba på Nanny.nu för att jag verkligen ser fram emot att få träffa barnen varje arbetstillfälle. Jag trivs väldigt bra på Nanny.nu, dem ser till att både jag och familjen har det bra. Jag får ta mycket ansvar samtidigt som jag får stöd från min kontaktperson vilket är toppen!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen älskar att rita, busa, dansa till musik och att leka i parken som är nära! Dessutom har vi kommit på egna lekar som de tycker mycket om.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att lyssna på barnet och se till dess behov. Var kreativ och försök förmedla det du vill på barnets språk! Ibland behöver man hitta nya metoder för att få fram saker. Hur kan du som barnvakt få barnet att vilja göra något som det helst inte vill (t. ex att tvätta händerna)? Hitta ett kreativt sätt som får barnet mer intresserad av att göra det som är ”tråkigare” är mitt bästa tips!

Hur hörde du talas om Nanny.nu?

Jag hörde talas om det via en vän och sociala medier.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Cynthia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen på skola och dagis och går sedan hem för att äta lite mellanmål. Vi brukar sitta och prata om hur dagen har varit och om de vill hitta på något speciellt. Det kan variera lite beroende på om barnen är trötta och på hur vädret ser ut. Sen hittar vi på något kul som att leka med bilar, rita eller titta på något roligt tillsammans som vi kan skratta åt eller lära oss något om. Efter det lagar vi middag och fortsätter att leka eller försöker varva ner med en bok innan föräldrarna kommer hem. Arbetspasset avslutas med att berätta för föräldrarna hur det har varit!