Cynthia Pontvik Lillo,
barnvakt på Nanny.nu

”Varje barn är en unik individ med en egen personlighet. Att få kunna jobba med dem och med något jag älskar, gör mig så glad!”

Cynthia Pontvik Lillo, barnvakt

Att jobba som nanny på Nanny.nu

Cynthia Pontvik Lillo

Född: 1999
Familj: Mamma, pappa, lillasyster och lillebror
Bakgrund: Läser sista året på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap
Roll på Nanny.nu: Barnvakt sedan februari 2017
Intresse: Sjunga, spela piano, träna och resa

Varför vill du jobba just med barn? 

Att jag är det äldsta syskonet i familjen har gjort att jag fått möjligheten och erfarenheten att ta hand om mina småsyskon, vilket har ökat mitt intresse för barn. Barn är så härliga på sina sätt och det är så speciellt och en ära att få se deras utveckling! Det är även otroligt lärorikt både på det sättet att jag kan lära ut mina kunskaper men även att barnen lär mig mycket nytt. Varje barn är en unik individ med en egen personlighet och att kunna få jobba med dem, med något jag älskar gör mig så glad!

Vad gör du vid sidan av Nanny.nu?

Vid sidan av Nannynu brukar jag träna, plugga och vara med min familj och vänner. Det går jättebra att kombinera. Något av det bästa med Nannynu är att det är så flexibelt och anpassningsbart. Arbetspassen är anpassade efter barnvaktens schema och Nanny.nu är otroligt duktiga på att matcha barnvakten och familjen så mycket som möjligt.

 Hur upplever du det är att jobba på Nanny.nu?

Jag upplever att det är en mycket god, trevlig stämning och miljö mellan alla som arbetar på Nanny.nu. Jag har även fått en jättefin familj och deras underbara barn att ta hand om! På Nanny.nu får jag möjligheten att utvecklas vilket är så viktigt! Man får en bra grund genom att gå ett par kurser som kommer att hjälpa dig på jobbet men också i framtiden inför andra situationer. En av dem kurserna är HLR som jag är så tacksam för och tycker att så många som möjligt bör lära sig för att rädda liv.

Beskriv hur du kände inför intervjun på kontoret?

Jag var väldigt nervös eftersom att det var min första intervju. Men nervositeten försvann under intervjun då rekryteringsassistenten var väldigt trevlig och fick mig att känna mig lugn och trygg i samtalet.

Vilken kontakt har du med Nanny.nu under terminerna?

Jag har kontakt med min konsultchef lite då och då för stämma av att allting går bra. Min kontaktperson finns nästan alltid till hands vid behov och jag känner att jag får det stöd jag behöver. Under terminen kan det hända att jag även har kontakt med någon från teamet om dem behöver extra hjälp med något.