Månadens stjärnbarnvakt

– Daniela från Vällingby

  • 2021-11-09
  • Månadens stjärna
  • Nanny.nu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Daniela är 18 år och bor i Vällingby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan november 2020 och idag jobbar Daniela åt en familj i Bromma. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser den ekonomiska linjen. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner, gå promenader med sin hund, kolla på film och serier men även att lyssna på musik och dansa. Vi på Nanny.nu tycker att Daniela gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Daniela nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag älskar barn för att de alltid är så påhittiga, smarta och glada. Deras energi är alltid på topp och det smittar av sig väldigt snabbt. Man kan lära sig väldigt mycket utav de och det är även väldigt fint att få se hur snabbt de utvecklas. Det är därför jag tycker att jobba som barnvakt är ett jättebra och givande extrajobb.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag tycker om att jobba på Nanny.nu eftersom det är ett företag som är seriöst och man kan alltid vända sig till någon där om man behöver hjälp. De ser alltid till att både familjen och jag har en bra relation mellan varandra och till företaget. Det är en stor trygghet att jobba på Nanny.nu.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu? Får du den hjälp du behöver och svar på dina frågor?

Ja, om det uppstår några funderingar så kan jag alltid ringa till de och få snabba svar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen som jag passar älskar att spela sällskapsspel, hoppa studsmatta och på sommaren är det alltid lika kul att sätta på vattenspridaren och köra vattenkrig. Dessutom tycker de om att bygga lego och klä ut sig till olika karaktärer.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid hitta på något med barnen, att ta mycket ansvar och framför allt alltid lyssna på vad de har att säga så att de inte känner sig utanför eller oviktiga. Man ska även ha bra kommunikation med barnens föräldrar för att skapa en bättre relation med de.

Hur hörde du talas om Nanny.nu?

Jag hörde talas om Nanny.nu från en av mina nära vänner. Hon rekommenderade mig starkt att börja jobba hos Nanny.nu eftersom man fick alltid roliga upplevelser med barnen och dessutom anpassar de jobbet till skolschemat väldigt bra.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Daniela om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Mina arbetsdagar ser nästan likadana ut varje gång jag jobbar. Först är det hämtning på skolan, sedan blir det en liten promenad hem. Därefter får barnen lite mellanmål och sedan blir det lekdags. Efter att vi har lekt en stund blir det dags för mig att fixa middag till dem och under den tiden får barnen sitta vid ett bord med ipaden en stund (detta med tillåtelse av föräldrarna). De äter och efter maten får de någon slags av efterrätt. De brukar älska äppelklyftor med banan eller mandarin. Sedan leker vi en stund till eller bara myser och kollar på film. Nästan vid läggdags får de borsta tänderna och efteråt läser vi godnattsagor tills de har somnat. När föräldrarna kommer hem får de en snabb genomgång på hur dagen har sett ut och där avslutas passet.

Billy Kettner barnpassning

Kontaktperson

Jennifer Malmgren

Marknad & kommunikation