Veckans stjärnbarnvakt

– Ebba från Haninge

  • 2019-10-16
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Ebba Lundgren nannynu barnvakt

Ebba är 18 år och bor i Haninge, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan januari 2019. Idag jobbar Ebba åt en familj på Södermalm. Hon studerar på gymnasiet och på sin fritid gillar hon att vara kreativ, träffa nya människor och lära sig nya saker. Vi på Nannynu! tycker att Ebba gör ett jättebra jobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Ebba nedan.

Vi är jättenöjda med Ebba! Hon känns engagerad, mogen och framåt och kommunikationen fungerar jättebra!”
Ebbas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är väldigt praktiskt och kul då yngre barn kan alltid ge en lite perspektiv eller en rolig paus från allt annat som pågår. En dag är aldrig lik den andra.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det är en bra blandning av den här familjära känslan, som gör det enkelt att kontakta kontorsarbetarna vid eventuella frågor, men samtidigt som det hålls professionellt. Det är också ett kul sätt att komma i kontakt med människor som man annars aldrig hade stött på, och kan lära sig mängder från både barn och föräldrar.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min nuvarande kontaktperson är Moa Temrin och hon är väldigt hjälpsam vid frågor kring lön, avtal och ledighet som emellanåt är nya för mig och lite kluriga.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Dom största hitsen har varit såpbubblor, dansa i köket, och klassiker som kull och att kittlas till man inte orkar något mer. Att bara vara ute vid bra väder är väldigt underskattat då barnet blir rätt kreativ och hittar på saker själv.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Försök att se till att du också har kul, det gör ”arbetet” så mycket bättre och roligare. Släppa loss och bjuda på sig själv är ofta sagt men sant, blir det en jobbig period men man istället är lite konstig och distraherar så kan de vända en dag, för både dig och barnet.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Tror jag kollade jobb på arbetsförmedlingen och Nannynu! kom frekvent upp så bestämde mig för att göra en profil då jag jobbat med barn innan.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ebba om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag plockar upp tjejen jag passar från hennes dagis och sedan promenerar vi till en park i närheten. Beroende på väder och energi så stannar vi där en halvtimme- två timmar och sedan promenerar hemåt. Då mina pass endast sträcker sig över tre timmar hinner vi komma hem, antingen leka lite eller äta på direkten om vi har varit ute länge. Beroende på hur lång tid middagen tar så brukar vi antingen plocka i köket tillsammans efter maten alternativt busa lite tills föräldrarna kommer hem.

Ebba Lundgren barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation