Veckans stjärnbarnvakt

– Elin från Solna

  • 2019-12-04
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Elin Sollerman nannynu barnvakt

Elin är 18 år och bor i Solna, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2019. Idag jobbar Elin åt en familj i Sundbyberg. Hon studerar sitt sista år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap. Hon har varit med i scouterna sedan hon var nio år och är idag även scoutledare, det var genom scouterna som hon började jobba med barn. Vi på Nannynu! tycker att Elin gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Elin nedan.

”Vi är supernöjda med Elin. Hon är pålitlig och ansvarstagande. Stöter hon på problem löser hon dem självständigt och hon är glad och lätt att ha att göra med.”

– Elins barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt då man kan hitta på olika saker varje gång med barnen. Det ena passet är aldrig det andra likt. Det är även ett jobb där man verkligen känner sig uppskattad.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag gillar NannyNu! då man blir matchad med en familj som passar bra för en själv. Dessutom, behöver man hjälp så går det alltid att få av sin kontaktperson.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson heter Elina Lundin. När jag har behövt hjälp så har hon funnits där. Jag har fått lite bra tips!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar två barn, en treåring och en tvååring. Treåringen tycker om att dansa och sjunga. Ibland hittar vi på egna danskoreografier. Tvååringen är ett stort Pippi Långstrump fan. När Pippi-låten spelas så börjar hon dansa direkt. Hon tycker också om att rita och läsa böcker. Just nu är det populärt hos båda två att bygga kulbana.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att ha en aktivitet planerad till passet. Det behöver inte vara en stor aktivitet. Exempelvis kan det vara ett pyssel eller en lek. Det gör att man kan komma igång och göra något roligt snabbt. Självklart kan planerna ändras, men då kan man ju alltid spara sin aktivitet till ett annat tillfälle.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! genom ett reklambrev på posten. Ett tag senare, när jag ville ha ett barnvaktsjobb, så kom jag ihåg det brevet och letade upp Nannynu!s hemsida.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar på förskolan klockan 15.30. Barnen går på olika avdelningar. När vi har klätt på oss och sagt hejdå till förskolan så går vi antingen till en lekpark eller hem beroende på väder och humör. Går vi till en lekpark så stannar vi där i en till en och en halv timme. I lekparken är gungorna en favorit. Sedan är det dags att gå hem och laga middag. Om vi går raka vägen hem efter förskolan så leker vi inomhus. Ibland har jag förberett ett pyssel och annars kommer vi på en lek där och då. Lite efter klockan 17 så äter vi middag. När maten är uppäten så diskar jag undan i köket. Sen leker vi igen. Då kan vi exempelvis läsa en bok, dansa, bygga kulbana, lägga pussel eller leka tåg. Runt klockan 18 så kommer föräldrarna hem. Då säger vi hejdå, jag får en puss och en kram av barnen och sen är passet slut.

Elin Sollerman barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation