Eva – En av våra barnvakter på Nannynu!

Våra barnvakter – Eva

Kandidatgrupp C

Eva Nannynu

Eva började arbeta på Nannynu! i mars 2014. Eva är 68 år och bor vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Hon hjälper tre olika familjer i centrala Stockholm, dels på Kungsholmen och dels på Norrmalm. När Eva, efter ett helt arbetsliv i förskolan, gick i pension ville hon fortsätta jobba med barn vilket gjorde att hon sökte barnvaktsjobb på Nannynu! för att kombinera med pensionärslivet.

Evas erfarenhet av barn kommer från flera olika platser. Hon har varit förskolelärare under 30 års tid vilket hon avslutade strax innan hon fick tjänsten på Nannynu!. Dessförinnan har hon jobbat som barnvakt i två olika familjer. På detta har hon även en egen dotter som idag är vuxen. Hos oss på Nannynu! passar Eva tre barn i tre olika familjer där barnen varit/är mellan 3 månader till 2½ år.

Här nedan kan du läsa vår intervju med Eva om varför hon har valt att jobba på Nannynu! som barnvakt:

Varför vill du jobba just med barn?
Under större delen av mina yrkesverksamma år har jag arbetat med barn. De senaste 30 åren har jag arbetat på förskolor, till att börja med som barnskötare. Jag trivdes så bra med detta vilket gjorde att jag utbildade mig till förskollärare. När jag gick i pension ville jag gärna fortsätta att jobba lite extra och gärna då med barn. Jag fick höra talas om Nannynu! och tog genast kontakt. Jag vill jobba med barn just för att jag tycker att det är ett av de mest roliga och givande jobb som finns. Att få möjlighet att följa barns lärandeprocesser genom lek, fantasi, språk, samtal, kreativa aktiviteter är fantastiskt. Jag tycker om att ge barnen positiv uppmärksamhet och visa dem intresse och nyfikenhet.

Vad gör du vid sidan av Nannynu!?
När jag inte arbetar på Nannynu! har jag flera olika intressen. En förmiddag i veckan går jag på Yoga och meditation. Dessutom är jag en relativt flitig besökare på Nordic Wellnes gym. Jag strövar gärna i skogarna för att leta svamp och tittar då och då in på biblioteket för att hitta bra böcker att läsa.

Hur är det att kombinera barnpassning med dina andra sysselsättningar?
För mig går det alldeles utmärkt att kombinera mitt arbete på Nannynu! med mina andra sysselsättningar. Detta mycket på grund av att jag har möjlighet att kunna välja om jag till exempel vill arbeta förmiddag eller eftermiddag och även hur mycket jag vill jobba.

När och varför bestämde du dig för att jobba på just Nannynu!?
Jag sökte på nätet efter vilka nannyföretag som fanns i Stockholm och fastnade för Nannynu!s hemsida. Den var innehållsrik,  proffsig och tydlig på ett mycket bra sätt. Jag bestämde mig för att kontakta Nannynu! på telefon och utifrån detta samtal så bokade vi in ett möte.

Beskriv hur du kände inför intervjun på kontoret:
Mötet och intervjun på kontoret upplevde jag positivt. Det var en trevlig och vänlig atmosfär. Jag berättade om mina yrkeserfarenheter och Nannynu! berättade om sin verksamhet samt hur det fungerade att jobba som barnvakt där. De frågade om jag hade några särskilda önskemål vilket Nannynu! lyssnade på och sen pratade vi om hur ett arbetsupplägg skulle kunna se ut.

Vad är det bästa med Nannynu!?
Jag upplever det som att Nannynu! försöker matcha rätt familj med rätt nanny så att det på bästa sätt ska fungera bra tillsammans mellan barnvakt och familj. Min kontaktperson på Nannynu! ringer regelbundet och hör sig för om hur det går, vilket känns tryggt och bra.

Hur brukar ett av dina barnvaktspass se ut?
Ett av barnen jag passar är snart två år, han bor på Kungsholmen och har sin förskola på Kungsholmen. Jag börjar med att gå till förskolan för att hämta honom klockan 16.00. Nu när det är mörkt ute runt klockan 16 så är barnen inne på avdelningarna. Han är nu van vid att jag kommer och hämtar en dag i veckan. Han blir glad varje gång jag hämtar och jag blir glad av att träffa honom. Jag stannar en liten stund på avdelningen och tittar på det som han vill visa mig. Sen säger vi ”hejdå” till barn och personal och går för att ta på ytterkläderna och ta fram vagnen.

Innan det blev mörkt så tidigt brukade vi gå till Kronobergsparken för att sparka boll, spela bandy och gunga. Nu är vårt favoritställe biblioteket på St Eriksgatan där det finns en stor och jättebra barnavdelning. Här kan man både leka, läsa böcker och träffa andra barn och vuxna. Vi lånar ofta med oss några böcker att läsa vid senare tillfälle.

Promenaden hem (åker vagn) tar 15-20 minuter. Under promenaden pratar vi om bilar och bussar, hur de låter och vilka färger de har. Ibland möter vi hundar, stora som små. När vi stannar vid övergångsställen tittar vi på gröna och röda ”gubbar”, GÅ och STOPP. Vi kommunicerar och pratar med varandra om det vi ser och hör. När vi kommer hem är det dags för middagsmat. Den finns ofta förberedd i kylskåp och är bara att värma på. Vi sitter vid matbordet tillsammans tills han är färdig, ibland en kort stund
med barnkanalen på TV. Därefter vill han gärna gå till sitt rum och då gör vi det. Vi leker och bygger med tågbana, sjunger och ramsar tillsammans. Sedan är det dags för tvätt och pyjamas med lite bokläsning en stund i soffan innan mamma och pappa kommer hem vid halv åtta. ”Hejdå och tack för idag”, vinkar i hallen, vinkar i trappen och vinkar till mig genom fönstret i trappen när jag kommit ut på gården.

Varför rekommenderar du andra att söka jobb på Nannynu!?
Jag kan rekommendera andra att söka jobb på Nannynu! då jag upplever företaget som ett proffsigt och seriöst företag med bra och personliga kontakter. Alltid vänligt bemötande, stor proffsighet och stort engagemang.

 

Tillbaka till våra barnvakter.