Frågor och svar

Här finner du svar på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

Hur gör jag om jag vill vara ledig?

Om du har ett bundet avtal måste du meddela ledighet med minst 1 månads varsel - både till familjen och oss på kontoret. Om du arbetar på ett obundet avtal meddelar du framförallt familjen du jobbar hos med så god framförhållning som möjligt. Om du inte arbetar under en hel månad behöver du även rapportera in det till oss.

Vad ska jag göra om jag blir sjuk?

Om du är sjuk måste du först kontakta din familj och meddela dem. Du ska även kontakta kontoret på 010-160 02 00 så har vi möjlighet att kontakta familjen angående vikarie. Arbetar du på ett bundet avtal ska du alltid kontakta oss på kontoret så att vi inte debiterar familjen för dessa timmar.

 

Har jag någon uppsägningstid?

Vi erbjuder två olika typer av avtal: obundna och bundna. Det obundna avtalet har ingen uppsägningstid och gäller både barnvakt och familj. Det blir lättare för dig att boka dagar och tider, men också lättare för familjerna att boka tider- vilket gör att du inte har någon inkomstgaranti. Vid bundna avtalet har både barnvakt och familj 1 månads uppsägningstid och möjligheten att boka om ett pass är mer begränsat.

 

 

Varför söker ni endast långsiktiga barnvakter?

Familjerna söker i regel långsiktiga barnvakter för att barnen inte ska behöva lära känna nya & olika barnvakter. Alla parter känner sig trygga när relationen är mer etablerad. Skulle vi anställa barnvakter som bara vill arbeta några månader så skulle barnen kanske behöva lära känna 3-4 barnvakter om året, det vill vi undvika. Långsiktighet innebär att du ska finnas tillgänglig för arbete i samma familj i minst ett år.

Vad söker ni hos en barnvakt?

Våra barnvakter ska kunna representera Nanny.nu på ett bra sätt. Vi ställer krav på att barnvakterna är ansvarstagande, pålitliga personer som passar tider och håller vad de lovar. Barnvakterna ska ha erfarenhet av barnpassning, en annan huvudsaklig sysselsättning samt finnas tillgänglig minst en vardagseftermiddag per vecka från kl. 15.30.

Vad gäller på röda dagar?

Röda dagar är exkluderade i avtalet och du som kund kommer inte bli debiterad för dessa dagar och kan inte räkna med att barnvakten jobbar den dagen. Om ni kommer överens med barnvakten om att jobba röda dagar går det givetvis bra.

Får jag jobba mer än vad som är avtalat?

Om familjen vill boka in ett extra pass med dig är det helt okej att komma överens direkt er emellan. Du behöver inte få det godkänt från oss. 

Det går inte att ansöka. Kan jag maila mitt CV?

Nej, vi behöver få in din ansökan direkt i vårt system då vi är många på kontoret som behöver ha tillgång till samma information. Fungerar det inte att ansöka beror det ofta på: 1) Du behöver tillåta 3rd part cookies 2) Du har skrivit födelsedatumet fel – det måste vara skrivet ÅÅÅÅ-MM-DD, exempelvis 1997-01-01. 3) Du har redan registrerat ett konto med mailadressen du försöker registrera. Logga i så fall in med dina tidigare inloggningsuppg. Har du glömt ditt lösenord kan du be om en lösenordspåminnelse.

Jag saknar annan sysselsättning. Varför får jag inte jobba då?

Långsiktigheten är viktig för oss och våra kunder. Eftersom detta endast är ett extrajobb är det svårt att ”gå runt” ekonomiskt endast på sin nannylön. Arbetar du hos en familj 2 ggr/v innebär det att du arbetar ca 6h/v. Vår erfarenhet är att barnvakten hoppar av om hen sedan får ett deltids- eller heltidsjobb pga fler arbetstimmar där. Om vi söker en nanny på heltid så gäller inte detta krav.

Min kompis med sämre erfarenhet fick jobb men inte jag. Varför?

I slutändan handlar allt om vad familjerna efterfrågar för typ av barnvakt. Kanske har du väldigt bra erfarenhet av barnpassning men bor i ett område där vi inte har så många familjer eller kanske har familjen behov en dag som du inte kan jobba. Det finns många variabler (t ex körkortskrav, språkkrav) som ska stämma vid en matchning.

Finns det en timbank?

Nej. Dock kan enskilda timmar flyttas till nästa månad förutsatt att barnvakten är okej med det.

Vad gäller på sommarlov, jullov, påsklov och andra lov?

Loven är inte exkluderade i avtalet utan du som kund måste meddela oss senast en månad innan om ni önskar ha uppehåll under ett lov. Detsamma gäller för barnvakten.

Kontakta oss

Kontakta kontoret under våra öppettider på vardagar 09.00 – 17.00.

Under veckorna 24-31 är öppettiderna 09:00-16:00

Telefon

010-160 02 00

Vardagar kl. 9-17

E-post

Övriga frågor

info@nanny.nu

Adress

Arenavägen 39 12177 Johanneshov

Visa på karta

Kontakta oss via formulär

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Namn(Obligatoriskt)
Ort
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.