Jeanette Holm, grundare av Nanny.nu

”Nanny.nu behövs för att spara tid & energi åt stressade småbarnsföräldrar”

Jeanette Holm, grundare

Idén med Nanny.nu och dess framtid.

Var kom idén Nanny.nu ifrån?

Jag hoppade av mitt arbete på Evli Bank utan att ha någon idé vad jag ville göra. Jag kom på en idé som jag trodde var en superidé men som senare visade sig vara för komplicerad och fel i tiden. Sedan läste jag en bok som heter ”The millionaire makers guide in creating a cashmashine for life” av Loral Langmeier. Då gick det upp för mig att jag skulle starta det enklaste jag kunde komma på och sedan fokusera på att bygga bolaget. Så det enklaste jag kunde komma på blev Nanny.nu och samtidigt var det en möjlighet med RUT, sänkta avgifter för ungdomar, få konkurrenter och exploderande marknad.

Vilken typ av företagskultur är viktig för dig?

Vi har ju hela tiden haft fokus på att bygga en stark kultur och tre värdeord som har gått i spetsen för den är personligt engagemang, kvalité och entreprenörsanda. Men det berättar ju inte hela storyn för andra värderingar som professionalism, personlig utveckling, glädje, att vara schysst och ta ansvar är väldigt starka i Nanny.nu´s kultur också.

Vilken är din framtidsvision för Nanny.nu?

Nanny.nu är i dag överlägset störst på marknaden så den visionen har redan blivit verklighet. Vi kommer dock inte at sluta med det utan vi skall bredda oss till nya marknader, ta fram nya tjänster inom barnpassning och självklart fortsätta bli bättre och bättre. Nanny.nu’s starka ekonomi möjliggör också min andra vision vilket är att bygga en grupp med bolag inom olika branscher. De andra bolagen i gruppen är Tidynu, Nannyakuten och Sproutz i dagsläget.

Vad är viktigt för dig som mamma när du söker efter en barnvakt?

Det är ju 3 saker man letar efter när någon skall se efter ens barn.

1. Att personen ser till att mina barn är säkra. Detta gör det viktigt att barnvakten har haft tidigare erfarenhet av att passa barn, att barnvakten kan Hjärt-Lungräddning och att barnvakten har koll på läget.

2. Att personen känns ansvarsfull och pålitlig vilket betyder att han/hon kommer i tid, kan kommunicera med oss, inte bokar av i sista sekund o.s.v

3. Att barnen har kul med barnvakten och att han/hon busar, leker, är kreativ och gör saker men barnen som man kanske inte själv hinner varje dag.

Varför behövs Nanny.nu?

Nanny.nu behövs för att vi är proffs på att hitta barnvakter och vi spar tid och energi för stressade småbarnsföräldrar som försöker få ihop sina liv.

Om Jeanette

Jeanette Holm

Född: 1979
Familj: Man Tobias och 2 pojkar

Bakgrund

1997 – Drev UF företaget Cést Chic (starten på mitt intresse för entreprenörskap)

1998 – Avslutade gymnasiet och flyttade till USA (där mitt entreprenörskap odlades rejält)

2002 – Klar med mina universitetsstudier med en Bachelor in International Business från San Francisco State University

2003 – Arbetade ett år i San Diego och flyttade sedan hem till Sverige

2004 – Fick jobb på McKinsey och Co som Learning Coordinator (men drömmen om att bli egen fanns kvar och jag pitchade många idéer till min pappa)

2006 – Hoppade över till Evli Bank som Financial Analyst på Corporate Finance. Inte min grej att göra slides så hoppade av efter 10 månader för att starta eget.

2007 – Nanny.nu startades!