Veckans stjärnbarnvakt

– Kristina från Skarpnäck

  • 2020-03-04
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Kristina Enoksson nannynu barnvakt

Kristina är 18 år och bor i Skarpnäck, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2019. Idag jobbar Kristina åt en familj på Södermalm. Hon studerar sitt sista år på gymnasiet och hon är även aktiv i kyrkan. På sin fritid gillar hon att umgås med familj och vänner och hon har även ett stort intresse för musik och hon spelar mycket piano. Vi på Nannynu! tycker att Kristina gör ett jättebra jobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Kristina nedan.

“Vi är jättenöjda med Kristina – hon är väldigt duktig med barn och hon är pålitlig och mogen.”
Kristinas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Att vara barnvakt är kul för att jag älskar att umgås och leka med barn, jag har själv tre småsyskon så jag har alltid haft barn omkring mig.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Nannynu är roligt eftersom att det är min första erfarenhet av att vara anställd inom barnpassning.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Än så länge är jag endast barnvakt till ett barn, och vi brukar rita, bygga lego och läsa mycket tillsammans.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ett tips är att försöka leka lärande lekar med barnet för det blir roligt och gynnar barnets utveckling, som t.ex. att räkna leksaker, prata om färger och former etc.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu genom ett brev jag fick hem och jag tyckte att det verkade som ett bra koncept, vilket det visade sig att vara!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Kristina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig arbetsdag för mig börjar kl. 16 med att jag hämtar barnet på förskolan. Sedan går vi hem tillsammans och så tvättar vi händerna (Obs! Viktigt) och jag brukar börja med middagen ganska direkt eftersom att 17:00 är en bra middagstid för ett barn i 3-årsåldern. Medan barnet äter så brukar jag ta en macka eller något liknande så att det blir en gemensam aktivitet och barn brukar vilja göra som man själv gör. Efter maten brukar vi antingen rita tillsammans eller leka med leksaker. Ibland vill han leka själv och då kan jag passa på att städa undan lite under tiden. Kl 18:30 ungefär brukar någon förälder komma hem och då är arbetsdagen slut!

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation