Barnpassning med bundet avtal
Hur fungerar ett bundet avtal för barnpassning och är det något som kan passa dig?
- Barnvakter just nu
- 1120
- Köpande kunder just nu
- 871
- Reco kundrekommendation
- 4.6/5 av 326 st
- Trustpilot Trustscore
- 4.6/5 av 218 st
- Google Reviews
- 4.7/5 av 185 st
Bundet avtal
För dig som har ett jämnt och kontinuerligt behov

Vad innebär ett bundet avtal?
Ett bundet avtal innebär att kund och barnvakt kommer överens om ett schema då barnvakten ska vara tillgänglig för att arbeta. Upplägget leder till att kunden kan känna sig tryggare med att få hjälp på önskade tider och barnvakten får en förutsägbar och stabil inkomst.
Ett bundet avtal har ingen bindningstid men en månads uppsägningstid för båda parter. Detta innebär att avtalet måste sägas upp minst en månad innan någon av parterna önskar att avtalet ska avslutas.
Eftersom vi på Nannynu! ser ett värde i bundna avtal genom att det skapar förutsägbara intäkter har vi valt att rabattera dessa. Ju fler timmar du som kund förbinder dig att köpa, desto större rabatt är vi beredda att ge.
Givetvis får barnvakten samma lön och villkor oavsett om bundet eller obundet avtal används, med skillnaden att ett bundet avtal innebär en månads uppsägningstid för båda parter.
Hur funkar det rent praktiskt?
Exempel:
Kunden Anna Andersson kontaktar Nannynu! och önskar hjälp med hämtning från förskola två eftermiddagar i veckan mellan 16.00-18.30. Hon är flexibel med veckodagar, så länge den sker måndag-fredag. Hon informerar Nannynu! om sina barn och önskemål i övrigt och en profil skapas.
Nannynu! anser att barnvakten Johan Jonsson passar in i profilen och har även ett schema som tillåter honom att arbeta måndagar, tisdagar och onsdagar på önskade tider.
Anna tycker efter den utskickade presentationen att Johans profil är intressant och vill gärna träffa honom på ett första kostnadsfritt möte. På mötet får Johan träffa Anna och barnen och de gillar varandra. Anna och Johan diskuterar även schemat. De kommer överens om att tisdagar och onsdagar skulle passa bäst. Båda skulle föredra ett bundet avtal.
Dagen efter mötet följer Nannynu! upp med Anna och Johan och frågar hur mötet gick och om de vill börja jobba tillsammans. Båda är positiva och de informerar Nannynu! om detta som skickar ut avtal och går igenom lite praktisk information.
FAQ
Vanliga frågor och svar om bundet avtal.
Det är samma timpris som gäller även för överstigande timmar.
Det beror på barnvakten. Om barnvakten vill ha lön för sina timmar debiterar vi för det, om barnvakten går med på att flytta dem till nästa månad går det bra.
I detta fall har vi rätt att debitera för ej utnyttjade timmar om barnvakten ej vill jobba för att barnen är sjuka.
Vi strävar efter att erbjuda en vikarie om ni önskar detta. Om ni ej önskar vikarie debiteras ni inte för dessa uteblivna timmar.
Om barnvakten missköter sig allvarligt debiterar vi ej. Om inte så är det en månads uppsägningstid som gäller för båda parter.
Loven är inte exkluderade i avtalet utan du som kund måste meddela oss senast en månad innan om ni önskar ha uppehåll under ett lov. Detsamma gäller för barnvakten.
Röda dagar är exkluderade i avtalet och du som kund kommer inte bli debiterad för dessa dagar och kan inte räkna med att barnvakten jobbar den dagen. Om ni kommer överens med barnvakten om att jobba röda dagar går det givetvis bra.
Nej, du binder sig till ett schema och utifrån detta genereras ett antal timmar per månad.
Nej. Dock kan enskilda timmar flyttas till nästa månad förutsatt att barnvakten är okej med det.
Om inget annat meddelas på förhand innan fakturering gäller avtal.