Veckans stjärnbarnvakt

– Lena från Kärrtorp

  • 2020-02-19
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Lena Isberg nannynu barnvakt

Lena är 63 år och bor i Kärrtorp, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2019. Idag jobbar Lena åt två familjer, en i Farsta och en i Nacka. Hon är pensionär och jobbar extra som barnvakt. På sin fritid gillar hon att ta promenader, sjunga i kör, dansa, läsa, simma och umgås med familj och vänner. Vi på Nannynu! tycker att Lena gör ett toppenjobb som barnvakt och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Lena nedan.

Vi uppskattar Lenas ansvarstagande och pålitlighet och hennes fina kommunikation med vår dotter när de hittar på saker tillsammans”
Lenas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om att jobba med barn. De ger mig så mycket tillbaka och det är positivt.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Därför jag känner att jag hör hemma här. Det känns tryggt och bra att vara anställd hos ett företag som familjer anlitar.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Sebastian Palmer och jag tycker att han är en bra kontaktperson. Han återkopplar snabbt om jag behöver svar på mina frågor.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar  tycket om att vara i parken. Där gungar de gärna samt cyklar och leker i sandlådan. Vi sjunger sånger och läser sagor och jag lyssnar på dem. Sen passar jag en flicka som jag hämtar på skolan och följer med på träning. Sen följer jag med henne hem och vi pratar mycket med varandra.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att kolla in och fånga upp hur barnet mår och lyssna. Sen lägger du aktiviteter efter det! Var även närvarande och uppmuntrande.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag har kollat på nätet efter ett barnvaktsföretag som passar mig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Lena om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar två barn som är 1.5 och 3 år på deras förskola.  De får varsin frukt när vi kommit därifrån och vi går till parken och vistas där en timme. Vi går hem, tar av ytterkläder, toa/ blöjbyte, sen ser de på teve en stund och jag gör i ordning mat.  Vi äter och sen tittar vi i böcker och sjunger tills föräldrarna kommer hem. Jag redogör vad som har hänt under eftermiddagen (en förälder skriver på mina arbetstimmar) och sen säger jag Hej Då till barnen och går.

Lena Isberg barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation