Tips för lyckad intervju hos Nannynu!

  • 2017-11-29
  • Nyheter
  • Nanny.nu

Tips för hur du ska lyckas på intervjun

Lycka till!

Nannynu!s HR-ansvarige Malin Fehrman tipsar dig om hur du gör en lyckad intervju hos oss.

Det är viktigt att du på intervjun visar din bästa sida och verkligen lyfter fram dig som person och just dina erfarenheter. Här kommer några tips från vår HR-ansvarig, hur du gör en lyckad intervju.

Förbered dig väl

Förberedelserna inför intervjun är väldigt viktiga. Intervjutiden har du och rekryteraren gemensamt hittat och vi förutsätter därför att du har skickat in det du blivit ombedd om. Om det är något du inte hinner förbereda till intervjun är det bättre att du meddelar oss om det i god tid innan intervjun. På så sätt kan vi se att du tar dina uppgifter på allvar. Behöver du boka om din tid går det givetvis också jättebra. Tänk dock på att framförhållning gör mycket för ditt första in tryck. Vi får ett bättre första intryck av dig om du bokar om din intervjutid på morgonen för att du t ex blivit sjuk, snarare än om du bokar om din tid två timmar innan intervjutiden.

Under intervjun

En arbetsintervju kan upplevas gå väldigt snabbt men det här är Din chans att visa oss varför vi ska anställa just Dig. Se därför till att passa tiden, då det annars kan ge sken av att du inte tar tidspassning på allvar. Intervjutillfället är vår chans att verkligen lära känna dig och de som lyckas bäst på intervjun svarar ärligt och utförligt på frågorna. Kandidater som kan svara på frågorna (som alltid handlar om Dig som person, Din erfarenhet av barnpassning, Ditt sätt att hantera utmaningar) lyckas generellt sett bättre på intervjun än de som svarar ”Jag vet inte” på många frågor. Om inte du vet svaret kommer garanterat inte rekryteraren heller veta det. Se till att ha funderat igenom vad som gör just Dig till en bra barnvakt. Tänk på att ögonkontakt och kroppsspråk gör mycket för helhetsintrycket.

Efter intervjun

Finns det någonting du blivit ombedd att komplettera din ansökan med är det bra om du skickar in detta så snabbt som möjligt. Det visar på engagemang och att du tar rollen på allvar. Se till att du har meddelat dina referenser att de är referenser eftersom referenssamtalen blir bättre om de hunnit förbereda sig lite grann. Tänk hellre igenom den typen av uppdrag du önskat en gång för mycket än en för lite. Vi kommer att prata om vilka tider du finns tillgänglig, vilka åldrar du vill arbeta med, på vilka språk du känner dig bekväm med att arbeta och det är mycket bättre att du ändrar dina önskemål innan vi presenterat dig för en familj än efter.

Stort lycka till på intervjun!

/Malin

Malin Fehrman tipsar dig hur du lyckas på intervjun

Kontaktperson

kontakt nannynu Emma Åhlander

Emma Åhlander

kontakt nannynu Fredrik Pettersson

Fredrik Pettersson