Månadens stjärnbarnvakt

– Alva från Bandhagen

  • 2022-05-11
  • Månaden stjärna
  • Nanny.nu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Alva är 17 år och bor i Bandhagen, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu  sedan september 2021. Idag jobbar Alva åt en familj i Stockholm. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen beteende. Vi på Nanny.nu tycker att Alva gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med  Alva nedan.

Hur tycker du att det fungerar att anpassa ditt jobb som barnvakt med dina studier?

Superbra! Tiderna är anpassade efter mig och familjen viket gör att jag bara är barnvakt den tid jag inte går i skolan. Det är även en lagom mängd under månaden så jag själv kan bestämma hur mycket jag vill jobba. Jag har mycket egen frihet och ansvar för hur och när jag ska jobba, vilket jag gillar.

Vad gillar du mest med att arbeta för Nanny.nu och som barnvakt?

Att det är både ett roligt och lärorikt jobb som även är välbetalt. Jag har roligt tillsammans med barnen och lär mig nya saker samtidigt som jag har möjlighet att utvecklas.

Vad brukar du göra med dina barnvaktsbarn?

Vi gör ofta olika saker anpassade efter dagen. Barnen jag jobbar med har ganska stor åldersskillnad så försöker ofta leka kreativa lekar som båda gillar, men som de även kan leka på olika nivåer i. Vi gillar att leka restaurang och leka att vi lagar mat. Vi gillar också att leka olika påhittade lekar som att vi är på melodifestivalen och gosedjuren är artister. Men även spela spel, lägga pussel och pyssla på olika sätt

Vad är ditt bästa tips till  nya barnvakter?

Var dig själv! Du kommer då ha roligast och kunna få riktiga relationer med barnen du är barnvakt åt. Alla barn är även olika och det måste man ha i åtanke som barnvakt så man kan anpassa efter det.

Skulle du rekommendera andra att söka jobb som barnvakt hos Nanny.nu, om ja, varför?

Ja, absolut! Iallafall om du trivs med barn. Det är roligt och ett bra extrajobb. Nanny.nu är ett företag som alltid finns för att stödja och hjälpa barnvakterna med deras jobb vilket jag verkligen uppskattar.

Kontaktperson

Jennifer Malmgren