Månadens stjärnbarnvakt

– Filippa från Åkersberga

  • 2022-11-03
  • Månadens stjärna
  • Nannynu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 700 barnvakter utnämnd.

Filippa Fröblom nannynu barnvakt

Filippa är 17 år och bor i Åkersberga, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu sedan november 2021. Idag jobbar Filippa åt en familj i Täby och hon studerar på gymnasiet där hon läser barn- och fritidsprogrammet. På sin fritid gillar hon att hitta på roliga saker tillsammans med sina vänner. Vi på Nannynu tycker att Filippa gör ett superbra jobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Filippa nedan.

Vi är väldigt nöjda med Filippa och Filippa är numera en av våra barns favoritpersoner”
Filippas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det roliga med att jobba som barnvakt är att barn är så påhittiga och vill alltid göra något. Det passar mig väldigt bra eftersom jag också gillar att hitta på olika saker hela tiden.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag tycker det är kul att jobba på Nanny.nu eftersom de är jätteduktiga på att matcha ihop oss anställda med familjer samt att man har en trygg bakgrund om man jobbar hos Nanny.nu.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Nanny.nu är jättebra och hjälper alltid till när man har frågor och svarar snabbt när man behöver det.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar gillar att göra massa olika saker men bygga lego och läsa är två stora favoriter.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ett tips till andra barnvakter är att försöka förstå barnen och skapa ett bra band med barnen.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Det var min bonusmamma som hade sett reklam för Nanny.nu och kollade med mig om jag ville ansöka och självklart ville jag det.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Filippa om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen på deras förskola där jag hör med personalen på förskolan hur dagen har varit eller om de gjorde något speciellt under dagen. Därefter tar jag barnvagnen som familjen har lämnat vid förskolan och tar med mig barnen i barnvagnen hem till familjen och ibland stannar vi vid lekplatsen och leker innan vi går hem. När vi har kommit hem gör jag lite mellanmål till barnen. Efter mellanmålet leker vi olika lekar tills jag gör middag till barnen. Efter barnen har ätit forsätter vi att leka tills föräldrarna kommer hem. För föräldrarna berättar jag hur allt har gått och om det är något speciellt personalen på förskolan vill att jag ska berätta. Sedan säger jag hejdå till barnen och beger mig hemåt.

Filippa Fröblom barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation