Månadens stjärnbarnvakt

– Freja från Stockholm

  • 2022-10-18
  • Månadens stjärna
  • Nannynu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 800 barnvakter utnämnd.

Freja Oldenburg nannynu barnvakt

Freja är 17 år och bor i Hässelby-Vällingby stadsdelsområde i Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu sedan april 2022. Idag jobbar Freja åt en familj i centrala Stockholm som har två barn. Hon studerar på gymnasiet och jobbar även extra som servitris på Tele2 arena. På sin fritid gillar hon att dansa, rida, åka skidor, vara med vänner och spendera tid med sin familj. Vi på Nannynu tycker att Freja gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Freja nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det går inte att förutse vad som kommer hända eller vad barnen kommer vilja göra, det finns aldrig ett tillfälle då du får använda din fantasi som med barn. Det är alltid roligt att få se barn springa runt och se hur de utvecklas med tiden. Jag har alltid haft en passion för barn och tyckt om att ta hand om dem, så att få jobba med barn är bara naturligt för mig. Det finns alltid något nytt att göra och varje gång är som deras egna äventyr, de tar aldrig slut.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det är bra sammanhållning och enkelt att kontakta om det behövs hjälp. Det skickas ut hjälp och idéer till vad man kan göra med barnen ofta och det gör det roligare för barnen, men du får själv, idéer till vad ni kan göra. Jag tycker att alla som jobbar där är väldigt trevliga och bra på att följa upp med familjerna och barnvakterna så att allt fungerar. Det bästa är att de anpassar barnvakten till barnen, det betyder att barnen och barnvakten passar bra ihop med varandra så att det inte blir jobbigt för någon.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Jag får alltid den hjälp jag behöver och de kan alltid svara på de frågor man har. Det finns inga frågetecken då de alltid kollar extra så att du förstått allt. De skriver med jämna mellanrum och kollar så att allt fungerar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Allt möjligt. För det mesta är vi ute och leker antingen i lekparker i närheten eller på familjens innegård där det finns studsmatta och annat roligt att göra, annars är vi inne och leker eller kollar på barnets favoritserie.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det är viktigt att veta vad barnet gillar att göra, kanske leka, pyssla eller bara lägga pussel, oavsett är det bra att veta vad barnet gillar att göra då du ibland behöver komma fram med förslag om barnet själv inte vet vad de vill göra.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag letade efter extra jobb på internet och hittade Nanny.nu, jag insåg direkt att det var för mig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Freja om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Det börjar med att jag hämtar upp den yngsta från förskolan, sedan blir det att vara ute i ungefär en timme och leka. Sedan behöver vi gå hem för att laga middag, då kan den äldsta barnet vara hemma, annars är det bara jag och den yngsta. Medan jag lagar middag brukar de leka eller kolla på serie, beroende på vad de känner för att göra. Att fixa middagen tar runt 30 min, efter det äter vi middag och medan jag plockar undan från bordet är det tillbaka till att leka. När jag plockat undan lekar jag med barnen tills föräldrarna kommer hem. Alla dagar ser olika ut, ibland går vi ut efter middagen också och ibland är vi ute innan middagen, allt beror på vad barnen känner för. Det här är dock så de flesta dagar brukar se ut.

Freja Oldenburg barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation