Månadens stjärnbarnvakt

– Lova från Göteborg

  • 2022-04-18
  • Månadens stjärna
  • Nanny.nu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Lova är 19 år och bor i Göteborg, hon har arbetat hos oss på Nanny.nu sedan april 2019. Idag jobbar Lova åt flera olika familjer i Göteborg. När hon inte arbetar för oss, studerar hon till förskollärare på Göteborgs universitet och utöver det arbetar hon även som timvikarie för förskolor i Göteborg. Vi på Nanny.nu tycker att Lova gör ett fantastik jobb med barnen som hon passar och vi vill därför lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Lova nedan.

Hur tycker du att det fungerar att anpassa ditt jobb som barnvakt med dina studier och ditt andra jobb?

Det fungerar väldigt bra, jag har bra kontakt med familjerna jag jobbar hos och vi hittar alltid en lösning ifall något skulle krocka med studierna.

Vad gillar du mest med att arbeta för Nanny.nu och som barnvakt?

Jag tycker det är väldigt roligt att få lära känna barnen jag är barnvakt för.

Vad brukar du göra med dina barnvaktsbarn?

På sommaren är det mycket utelek på lekplatser eller promenader i barnvagnen beroende på ålder. Annars brukar vi leka inomhus, laga mat, läsa böcker och göra barnets intresse.

Vad är ditt bästa tips till  nya barnvakter?

Fråga föräldrarna om barnets intresse och lägg aktiviteter utifrån det. Det är bättre att fråga föräldrarna för mycket om barnen innan du blir lämnad ensam med dem än för lite.

Skulle du rekommendera andra att söka jobb som barnvakt hos Nanny.nu, om ja, varför?

Om man tycker om att jobba med barn är detta ett perfekt extrajobb bredvid studierna då det är väldigt flexibelt men mycket lärorikt och roligt!

Kontaktperson

Jennifer Malmgren