Månadens stjärnbarnvakt

– Marya från Nacka

  • 2021-10-13
  • Månadens stjärna
  • Nanny.nu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Marya är 18  år och bor i Nacka, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan september 2020. Idag jobbar Marya åt olika familjer i Nacka och Vasastan. Utöver det studerar hon på heltid och utbildar sig till sjuksköterska. På sin fritid gillar hon att pyssla, baka, gå i skogen och umgås med vänner och familj.  Vi på Nanny.nu tycker att Marya gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Marya nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är kul att passa barn då de är så härliga! Jag har alltid en anledning att le efter mina arbetspass .

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nanny.nu?

Det är kul att jobba inom Nanny.nu då jag alltid kan vända mig till er när jag behöver hjälp eller stöd, och varenda gång får jag ett så himla fint bemötande.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Jag upplever relationen till Nanny.nu som väldigt fin! Jag får alltid den hjälp jag behöver, och dessutom på väldigt kort varsel.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar barn i väldigt blandade åldrar, men lekar och att komma hem från skola/förskola är en grej som de flesta gillar. Exempel på lekar är brädspel, studsmatta, pussel, parken och interaktiva böcker.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att ge barnen uppmärksamhet, få dem att känna sig lyssnade på; jag brukar alltid fråga dem vad deras förväntningar är och vad de skulle vila göra. Det känns som att man bygger finare relation då. (Och oftast när barnen får bestämma lite, så brukar det vara lättare för dem att gå med på att göra saker som de ”måste” som t ex. tandborstning eller läxor, tycker jag i alla fall 😉 )

Hur hörde du talas om Nanny.nu?

Jag fick hem ett reklamblad från Nanny.nu faktiskt 🙂

Nedan berättar månadens stjärnbarnvakt Marya om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

På väg hem från skola/förskola pratar vi om dagen som har gått och barnen får berätta vad de vill göra när de kommer hem. När vi kommer hem brukar barnen vara ganska trötta och de får vila upp sig en stund med en lugn aktivitet medans jag gör i ordning middagen. Sedan brukar vi leka ett tag tills middagen är helt klar. Vid middagen sitter vi alla tillsammans och pratar om lite allt möjligt. Efter middagen blir det ev. läxor och sen lider mitt pass mot sitt slut 🙂

Billy Kettner barnpassning

Kontaktperson

Jennifer Malmgren