Årets stjärnbarnvakt

Erika Gröndal

  • 2021-06-17
  • Nanny Awards
  • Nanny.nu
Erika Gröndal nannynu barnvakt

Den fjärde vinnaren är Erika Gröndal! Hon har arbetat hos oss på Nanny.nu sedan mars 2019 och arbetar idag hos flera familjer. En av familjerna som har nominerat Erika har beskrivit henne som ”a true Mary Poppins”. Familjen berättar att barnen älskar Erika och att hon är professionell i sitt arbete, enkel att planera med och är flexibel.  När det kommer till säkerhet är familjen otroligt imponerade över Erika och behöver aldrig känna någon oro. Nedan är ett utdrag ur den fina nomineringen som gjorde Erika till en självklar vinnare!

”The most important is how the children reacts to Erika when she arrives – with joy, laughter, playfulness. My 2-year-old always try to show her his progress and share his toys and he immediately switches to asking Erika for assistance or guidance, even the mother in the room! Bedtime is a giant success with both children!”

Erika also has a genuine interest in the children’s development, she keeps herself updated with the latest knowledge on baby development.”

”We really appreciate her proactiveness, both in childcare matters and in future planning. Honestly, we could not have hoped for a better nanny.”

Erika hur känns det att vinna titeln årets stjärnbarnvakt?
Det är en stor ära att vinna årets stjärnbarnvakt. Det betyder mycket för mig och känns både som en uppmuntran i mitt arbete och en bekräftelse på att det jag gör uppskattas.

Vad är det bästa med att jobba på Nanny.nu?
Det är en jättebra knutpunkt för att kunna komma i kontakt med familjer på ett tryggt sätt. Både för familjer och barnvakter. De är noga med uppföljning i nya familjer och det finns alltid någon att prata med om man behöver stöd eller tips.

Vad är det bästa med ditt jobb som barnvakt?
Utan tvekan att möta barnen. Alla barn är olika och har olika personligheter och jag har lärt mig så otroligt mycket av varje barn som ser på världen på helt olika sätt. På samma sätt som jag har varit med och format dem har de varit med och format mig.

Hur skulle du beskriva din och din familjs/familjers relation?
Fantastisk, det är som att de bjudit in mig till familjen och bryr sig om mig och att allt ska fungera smidigt för båda parter. De tar hänsyn till när jag inte kan och förstår när jag har mycket i skolan ibland. Det finns en ömsesidig respekt och de uppmuntrar mig ofta och hör av sig för att se hur jag mår. Har det hänt något nytt i utvecklingen hör de av sig för att berätta så jag får följa dem även när jag inte är där vilket gör att vi får en stark relation.

Vad är ditt bästa tips för att bli en bra barnvakt?
Mitt bästa tips är att engagera sig i barnen och familjen, att ha en nära kommunikation och hålla dig uppdaterad i barnens utveckling och intressen, för både din och barnens skull. För att du ska kunna vara så bra och närvarande som bara du kan, även om ni inte ses varje dag. Kanske be familjen att uppdatera dig vid roliga eller utmärkande händelser i barnens liv för att du ska hänga med i svängarna. För att vara barnvakt är som att bli en del av familjen, vilket är helt fantastiskt.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation