Oliver – En av våra barnvakter på Nanny.nu

Våra barnvakter – Oliver

Kandidatgrupp B

Oliver

Oliver började arbeta på Nanny.nu i januari 2014. Han är 19 år gammal och bor i Uppsala. När Oliver började jobba som barnvakt på Nanny.nu studerade han vid samtidigt på Blackebergs gymnasium i Bromma.

Olivers erfarenhet kommer från flera olika platser. För det första har han sex stycken småsyskon han fått tagit hand om genom åren. Under fyra olika somrar 2010-2013 har han även sommarjobbat på en skola i Stora Ursvik, Sundbyberg. Där har han dels varit på fritidsverksamheten med barn från 6 –12 år men även i förskoleverksamheten där barnen varit mellan 1 – 5 år gamla. Genom detta har han fått tagit hand om barn med autism, ADD, ADHD och ryggmärgsbråck. Hos oss på Nanny.nu passar Oliver idag en pojke som från starten var 2½ år gammal, idag är han 3½ år.

Här nedan kan du läsa vår intervju med Oliver om varför han har valt att jobba på Nanny.nu  som barnvakt:

Varför vill du jobba just med barn?
Då jag är äldst av sju syskon har kontakten med barn funnits ända sedan jag var liten. Jag visste tidigt att det var just barn jag ville jobba med. Den sociala kontakten med barn främjar dig som individ och du lär dig så otroligt mycket om dig själv. Att jobba med andra människor är i allmänhet lärorikt men barn har en helt annan förmåga! Det skapar en otroligt fantasifull och rolig arbetsplats som är svår att finna någon annanstans. Jag började sommarjobba på skola i fjortonårsåldern och då kände jag med säkerhet att det var helt rätt för mig. Den känslan har följt mig ända tills nu och kommer troligen följa mig livet ut.

Hur är det att kombinera barnpassning med skola?
Det kanske kan kännas svårt att plugga och samtidigt jobba några kvällar i veckan. Men med tiden lär man sig att planera sin vardag så att allt får plats. Då blir det plötsligt ett roligt tidsfördriv där du lär dig väldigt mycket om dig själv, dina gränser och såklart om barn. Något som är ovärderligt inför framtiden!

När och varför bestämde du dig för att jobba på just Nanny.nu?
Jag bestämde mig för att söka till Nanny.nu under mitt tredje år på gymnasiet. Det var efter att jag fått höra så många goda saker av en vän till mig som också jobbade på Nanny.nu. Det var en perfekt sidosysselsättning under tiden jag pluggade.

Hur upplever du Nanny.nu när du jobbat här under en tid?
Personalen är tillmötesgående, de återkopplar ofta för att se hur det går för dig och är väldigt snälla. När man har så omtänksamma arbetskollegor så är det klart att det blir en positiv och givande upplevelse att jobba på Nanny.nu. Sedan är det minst sagt ett vinnande koncept att para ihop supertrevliga familjer och motiverade barnvakter.

Vad är det bästa med Nanny.nu?
Det bästa med Nanny.nu är att se barn inspireras och utvecklas. Du får även vara med på en resa som du sällan får när du är i tjugoårsåldern. Att kunna jobba med något som du tycker är fantastiskt och samtidigt inspirera och utveckla andra människor är den bästa känslan som finns.

Beskriv hur du kände inför intervjun på kontoret:
Som så många andra var jag nervös. Men jag visste sekunden jag började prata med personalen som förde intervjun att det skulle gå superbra. Orden kom automatiskt och det kändes verkligen rätt. Efteråt var jag väldigt nöjd med min prestation och jag visste att jobbet verkligen var som format för mig.

Vilken kontakt har du med Nanny.nu under terminerna?
Ungefär varannan månad har jag återkoppling med min kontaktperson på Nanny.nu som kollar att allt känns och går bra med mina barnvaktsfamiljer. Det känns skönt att få respons från både familjen och din kontaktperson.

Hur brukar ett av dina barnvaktspass se ut?
Jag hämtar alltid barnet på förskolan klockan fyra på eftermiddagen. När vi går hemåt vill han oftast leka utomhus en stund innan vi kommer hem, det kan vara allt från att vi gungar, leker i skogen eller spelar fotboll. Efter det skyndar vi oss hem för att hinna leka lite mer innan det är dags för mig att laga middag. Under tiden underhåller han antingen sig själv med att rita eller så får han vara med och laga mat vilket alltid uppskattas. Efter det så brukar vi varva ner lite med en bok eller LEGO. När föräldern kommer hem berättar jag hur det gått och vad vi har gjort. Vi har alltid väldigt roligt tillsammans och jag njuter av att se honom utvecklas.

Varför rekommenderar du andra att söka jobb på Nanny.nu?
För att det är det perfekta jobbet vid sidan av någon annan sysselsättning. Det är inga problem alls att plugga och jobba på Nanny.nu samtidigt. Det ger så otroligt mycket och du utvecklas i rasande fart, det är såklart otroligt roligt också.

 

Tillbaka till våra barnvakter.