Månadens stjärnbarnvakt

– Petra från Gröndal

  • 2022-08-16
  • Månadens stjärna
  • Nannynu

Månadens stjärnbarnvakt

Varje månad blir en av våra 700 barnvakter utnämnd.

Petra Harlén nannynu barnvakt

Petra är 29 år och bor i Gröndal, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu mellan 2010 och 2011 och när nu tillbaka hos oss sedan april 2021. Idag jobbar Petra åt en familj i Nacka och utöver det studerar hon Beteendevetenskap på Mälardalens Universitet och jobbar även extra i en ICA butik. På sin fritid umgås hon mycket med sin familj och vänner och nu på sommaren blir det också mycket promenader och svalkande bad. Vi på Nannynu tycker att Petra gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som månadens stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Petra nedan.

“Petra gör ett otroligt bra jobb hos sin familj. Hon är enkel att ha och göra med, är självgående och kommunikativ.”
– Personalens motivering

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är kul att arbeta med barn för att få vara med om deras utveckling.

Hur upplever du relationen till Nannynu?

Jag upplever att relationen till Nannynu fungerar jättebra, har hittills inte haft så många frågor eller funderingar men de få jag haft har jag fått snabb återkoppling på.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Dansa, kolla på film, leka kurragömma, vara ute i parker och busa!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt absolut bästa tips till andra barnvakter är att ha en bra och öppen kommunikation med familjen, både med barnen och föräldrarna. Då är alla med på noterna och vet vad som gäller vilket gör att man slipper missuppfattningar om saker och ting.

Sen ska man självklart ha kul!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag jobbade som barnvakt hos Nannynu redan 2010-2011 när jag gick på gymnasiet. Flyttade sen från Stockholm ett tag och nu är jag tillbaka och kände att det kunde va kul med ett extrajobb igen och sökte mig tillbaka till Nannynu. Så minns faktiskt inte hur jag hörde talas om Nannynu eftersom de va så länge sen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Petra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Mina dagar kan se väldigt olika ut då det varierar mellan, dag, kväll, helg och nattpass. Men det som är vanligast så hämtar jag på förskolan eller möts upp hemma hos familjen, vi hittar på någon aktivitet (lek i parken, pysslar, dansar) sen blir det middag och nedvarvning för kvällen. Vid läggdags läser vi böcker och storfavoriterna just nu är Pippi Långstrump och alla möjliga böcker som handlar om Alfabetet.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation