Veckans stjärnbarnvakt

– Sabera från Gustavsberg

  • 2017-05-25
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Veckans stjärnbarnvakt är Sabera från Gustavsberg. Sabera arbetar med en familj i Mörtnäs sedan januari 2016. Malin, som är Saberas kontaktperson på kontoret, motiverar nomineringen med att Sabera är pålitlig och extremt noggrann, samt kreativ. Familjen säger att Sabera har bra kommunikation och närvaro med barnen, att hon är glad och varierar aktiviteter för barnen, och att hon tar stort ansvar. Sabera är verkligen en barnvakt i världsklass!

Sabera är 19 år gammal och läser sista året samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap på Gustavsbergs gymnasium. På fritiden engagerar hon sig mycket i olika aktiviteter och grupper, främst inom politik och juridik.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag älskar barn och jag tycker att de är så härliga och ärliga, därför älskar jag att spendera tid med dem. De påminner mig även att livet blir så mycket lättare och roligare om man inte ser så allvarligt på allt. Dessutom: att vara barnvakt är ett otroligt givande extra jobb.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nanny.nu?

Jag är väldigt nöjd och glad att jag jobbar hos Nanny.nu. Där får man en kontaktperson som gör att man får svar på sina frågor på ett bättre och fortare sätt. De är mycket noggranna med matchningen mellan barnvakten och familjen. Jag fick en underbar familj som jag trivs väldigt mycket med.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Sitt med barnen och försök planera era dagar tillsammans. Kolla vad deras intressen är och vad de gillar att göra, men också på det du är bra som du tycker att barnen får nytta av. Ta med er saker som du tycker behövs. Om ni har planerat att spela fotboll så ta med en liten boll, vattenflaska och någon frukt. En annan viktig sak är att man måste tänka på hygienen. Man är ansvarig för barnens fysiska och psykiska hälsa.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sabera om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag jobbar två gånger i veckan från klockan 15-18. Då tar jag först de äldre barnen från skolan och sedan tar vi bussen till förskolan och hämtar det andra barnet. Därefter går vi alla tre hem tillsammans. Hemma brukar vi baka olika typer av kakor, dansa persisk dans, leka och bygga lego och annat. Vi lagar också mat tillsammans, ibland blir det afghansk mat.

Kontaktperson

Jennifer Malmgren

Marknadsansvarig