Veckans stjärnbarnvakt

– Sofie från Uppsala

  • 2017-09-23
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Sofie är 26 år och bor i Ultuna, Uppsala. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan februari 2017. Idag jobbar Sofie åt en familj i Svartbäcken, Uppsala. Hon studerar nu på sin Master i Husdjursvetenskap, vid SLU. På sin fritid kör hon gärna motorcykel, utför trädgårdsarbete, broderar, bakar och paddlar kajak. Familjen och vi på Nanny.nu tycker att Sofie gör ett toppenjobb som barnvakt och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Sofie nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker barn är otroligt härliga! De är så glad och spontana. Jag känner att jag lär mig massor av dem i det de berättar och visar. Det är också väldigt kul att få följa barn och se hur de utvecklas och växer. Jag blir lika förvånad varje gång jag får höra ett nytt ord eller en ny ide som jag inte hört förut! Jag tycker också om att kunna släppa allt annat ”måste göra” som finns i huvudet, och bara umgås, leka och gunga med barnen!

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Det är alltid ett stort engagemang från min kontaktperson på Nannynu när vi har kontakt, vilket jag tycker är kul och känns bra. Jag gillar att Nannynu har olika sorters jobb att erbjuda både familjer som vill ha hjälp kontinuerligt varje vecka och familjer som har behov av mer sporadiska tillfällen.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnens åldrar spelar stor roll i vad ett barnvaktspass kommer innehålla. Men det brukar bli mycket utelek, både i lekpark och trädgård. Men också rita, måla, läsa böcker och sång. Jag har också fått många lektioner i ”Musical.ly”!

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var flexibel när du planerar med barnen, det blir också enklare då! Berätta vad du har tänkt dig i förväg så att barnen kan vara med och planera eller ge en åsikt.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag googlade efter barnvaktsjobb, och plötsligt dök Nannynu upp!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sofie om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Efter hämtning vid skola och förskola så går vi nästan alltid till en lekpark, vi har flera att välja mellan på väg hem. Där gungar vi och leker i sandlådan. Är det bra väder så kan nästan hela barnvaktspasset spenderas utomhus. Vilket jag tycker är kul! När vi kommer hem så blir det ofta en lugnare aktivitet efter mycket aktivitet ute. Ofta läsning i ett par böcker eller lite lek med dockor eller matlagning i leksaksköket. Mycket prat och diskussioner, vilket jag uppskattar! När föräldrarna kommer hem, så vill jag göra ett bra avslut på aktiviteten ex läser färdigt boken (lite förkortad i bland) eller försöker avslutar leken med ett bra slut…för att det inte ska kännas som jag bara plötsligt går mitt i.

Kontaktperson

Jennifer Malmgren

Marknadsansvarig