Veckans stjärnbarnvakt

– Tinna från Göteborg

  • 2017-10-26
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Denna vecka är Tinna från Norra Hisingen i Göteborg veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan mars 2015. Idag jobbar Tinna åt två familjer boendes i Norra Hisingen och i Majorna. ”Vi har glädje av Tinna och tycker alla att hon gör ett bra jobb.” berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Tinna gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Tinna är 25 år och bor i Göteborg. Vid sidan av Nannynu! så jobbar hon som personskaderådgivare. Läs intervjun med Tinna nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är otroligt givande att jobba med barn. Självklart är det roligt att bygga relationer, se barnen utvecklas och ta del av deras perspektiv på livet, men bland det bästa enligt mig är att barnen lär mig nästan lika mycket som jag lär dem. Det är väldigt lätt att stanna upp i nuet när man jobbar med barn, de stressar inte som vuxna tenderar att göra och enligt dem behöver inte allt vara så perfekt hela tiden. Sedan är det en väldigt speciell känsla att barnens föräldrar har sådan tillit till dig som barnvakt att de lämnar det mest värdefulla de har i ditt ansvar.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu upplevs som företag som väldigt pålitligt och hjälpsamt, vilket känns tryggt. Jag bor i Göteborg så jag har aldrig träffat någon från kontoret personligen, all min kontakt med Nannynu går via telefon eller mejl. Detta har jag dock aldrig upplevt några problem kring. De är måna om att du som anställd ska trivas, och du har en kontaktperson som regelbundet hör av sig för att se hur allt går för dig och med familjerna.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Då jag har haft nannybarn i åldrarna mellan 0,5 år till 15 år under mina år som barnvakt är det en stor variation av intressen. Det kan även vara väldigt individuellt mellan syskon vad de tycker om att göra. När den ena vill krypa upp i famnen och ha lugn lässtund kanske den andra vill dansa och sjunga högt, men att vara utomhus har jag sett som ett vinnande koncept. Att gå ut och spela fotboll, ta ut barnen på en cykeltur, gå till parken eller till en lekplats är alltid uppskattat.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Få barnen att känna sig trygga i ditt sällskap så att de kan förlita sig på dig, så som de hade kunnat förlita sig på sina föräldrar om de hade varit där. Var flexibel för oförutsedda händelser och glöm inte att barnet är lika mycket människa som du själv. Även om du har planerat hur kvällen eller dagen ska vara upplagd kanske barnen är trötta eller lite nedstämda och då gäller det att kunna tänka om och vara kreativ. Sen bör man inte vara rädd för att visa sig sårbar, det är lätt att barnen ser dig som ”ytterligare en vuxen som kan allt”. Jag är väldigt öppen med tankar och känslor, vilket gör att barnen får en chans att känna igen sig. En vuxen kan också vara blyg och osäker.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Mitt första minne av Nannynu är att en tidigare rekryterare kontaktade mig för en intervju. Jag minns inte vem som hittade vem, men jag minns att mitt första intryck av Nannynu som företag var att det var väldigt professionellt och strukturerat.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Tinna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jättevarierat beroende på familj och veckodag, men läxor är alltid det första som görs när vi kommer hem efter skolan. Därefter blir det önskad aktivitet fram till middagen. Om barnen har fritidsaktiviteter eller någon sport att gå till kan det bli att jag följer med på den, annars lite lek och bus tills dess att föräldrarna kommer hem eller läggdags.

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef