Barn och barnvakt utomhus

Våra barnvakter

Vi är stolta över att ha ett brett urval av erfarna kandidater i olika åldrar. Vi finns i hela Sverige!

Bli kundBli barnvakt

Möt en av våra barnvakter

Barnvakt Eva Nord

Eva Nord

Barnvakt

Eva började arbeta på Nanny.nu 2014 och är 76 år och bor vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. När Eva, efter ett helt arbetsliv i förskolan, gick i pension ville hon fortsätta jobba med barn vilket gjorde att hon sökte barnvaktsjobb på Nanny.nu.

Utbildning och kontroll

Barnens säkerhet är nummer ett för oss på Nanny.nu. Alla barnvakter en kurs i barn-HLR och vår certifieringskurs.

Legitimation

Barnvakternas legitimation kontrolleras vid intervju för att säkerställa att personen är den som han eller hon utger sig för.

Referenskontroll

Vi genomför referenskontroll där minst en referens måste vara är barnrelaterad. Det kan exempelvis vara från tidigare erfarenheter från jobb på förskola, som ledare för barngrupp eller barnpassning. Referenserna verifierar barnvakternas erfarenhet och ger sitt omdöme.

Grundlig intervju

Rekryteringsprocessen är nyckeln till att hitta rätt barnvakter. Erfarna rekryterare genomför en grundlig intervju med fokus på erfarenhet och ansvarskänsla. En vanlig vecka får vi in hundratals ansökningar som ska jämföras mot familjernas behov.

Belastningsregister

Svenskt belastningsregister kontrolleras. Familjen informeras om utdragets status i samband med presentation och matchning.

Våra utbildningar

Barnens säkerhet är nummer ett för oss på Nanny.nu. Alla barnvakter en kurs i barn-HLR och vår certifieringskurs.

Utbildning 1: Nannycertifiering

Nannycertifierngen är vår egen utbildning där kommunikation, barnkunskap och våra värderingar vävts samman tillsammans med barnpsykologen Märta Lönnquist tips. I kursen går vi igenom vad vi på Nanny.nu förväntar oss av våra barnvakter, hur arbetsbeskrivningen ser ut, hur mötet med en ny familj kan se ut och svåra dilemman en barnvakt kan ställas inför. Certifieringen avslutas med prov. Varje barnvakt bjuds in till kursen så fort denne blivit matchad med en familj.

Utbildning 2: Barn-HLR

Barn-HLR är vår viktigaste kurs. En viktig del i ett akut omhändertagande av ett sjukt eller skadat barn är att kunna agera snabbt och ha kunskap i hur denne larmar 112.
Syftet med utbildningen är att skapa en säker miljö samt trygghet för barnet, familjen och barnvakten. Det är viktigt att föräldrar och barnvakt har en fortlöpande kommunikation runt varje enskilt barn för att se till varje barns individuella behov och dess säkerhet. Barnvakterna erbjuds kursen så fort de matchats med en familj. Kursen hålls av certifierade HLR-instruktörer.

Intervjuer med barnvakter

Idag arbetar vi med närmre 900 barnvakter som är ute hos barnfamiljer runt om i landet.

Barnvakt pysslar med barn

Vill du jobba som barnvakt?

Vill du ha världens roligaste och mysigaste extrajobb? Skicka in din ansökan till oss! Du måste vara minst 16 år och ha erfarenhet av att passa barn ensam. Du behöver även ha en annan sysselsättning, exempelvis studier, deltidsjobb eller är pensionär.

Bli barnvakt

Barnvakt och barn utomhus

Vill du veta mer?

Har du funderingar kring hur det är att vara kund hos Nanny.nu eller hur det är att jobba som barnvakt?

Bli kundBli barnvakt