Veckans stjärnbarnvakt

– Vilma från Uppsala

  • 2021-02-02
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1100 barnvakter utnämnd.

Vilma Hellberg nannynu barnvakt

Vilma är 22 år och bor i Uppsala. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan november 2018 och jobbar idag åt en familj via Nanny.nu i Uppsala. Hon studerar till förskollärare och på sin fritid gillar hon att baka, laga mat och även vara ute i skogen, speciellt när det finns svamp att plocka. Vi på Nanny.nu har valt att lyfta fram Vilma som veckans stjärnbarnvakt då vi tycker hon gör ett jättebra jobb med barnen hon passar.  Läs intervjun med Vilma nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är ett väldigt roligt och varierande jobb, jag gillar att jag planerar aktiviteter tillsammans med barnen beroende på vad de vill göra och vilket humör de är på.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag tycker att det är ett perfekt extrajobb för mig som student då jag kan välja ett upplägg som passar mig och att jag får bra erfarenheter för mitt framtida jobb med barn.

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Jag gillar att jobba hos Nanny.nu då jag får trygghet som försäkringar samt att man kan få kontakt och hjälp när det behövs.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

 De barnen jag passar beskriver gaming som deras största intresse men för att de ska få variation på aktiviteter brukar jag försöka se till att vi gör en del annat också, då är favoriterna att läsa i tidningar, baka, vara med familjens katt, gå till en närliggande park, eller att bara sitta och prata.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att lyssna in barnen, är de trötta så kanske det bästa är att bara sitta och prata och ta det lugnt. Man vill kanske hitta på aktiviteter men om barnen är på humör är det okej att ta en lugn dag också, det viktigaste är ju att barnen är nöjda med deras barnvaktstid!  

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag såg lappar sitta uppe vid mitt campus på universitetet från Nanny.nu och blev intresserad att söka.  

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Vilma om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag jobbar hos samma familj vid tre tillfällen i veckan. Klockan tre på eftermiddagen hämtar jag barnen på skolan och så går vi hem tillsammans. När vi är hemma gör vi några rutiner som att tvätta händer, dricka vatten och gå på toa, men sedan får barnen styra mycket av vad vi ska göra. Mot kvällen lagar jag middag som vi sedan äter tillsammans och runt halv sju går jag hem.

Vilma Hellberg barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation