Om nannynu hero

Lyckas med intervjun

Vår rekryterare Shanti ger dig hennes bästa tips för hur du lyckas med intervjun hos oss.

Jobba som barnvakt Ansök som barnvakt

Inför din intervju

Det absolut viktigaste för en lyckad intervju enligt mig är förberedelse. Det underlättar dels för rekryteraren, men det ger också dig som arbetssökande mer trygghet i intervjusituationen. Här är några av mina tips på förberedelser som kan vara bra innan din intervju:

 1. Skicka in uppgifter

  När du blir kallad till en videointervju på Nanny.nu kommer du samtidigt få ett mejl med information, bekräftelse på din bokning och en lista på kompletterande uppgifter som vi vill att du skickar in. Se till att svara på det mejlet i god tid innan mötet med Nanny.nu.

 2. Läs på!

  Läs på lite om företaget, kika på hemsidan och förbered dig med frågor som du funderar på. Det kan också vara information som du vill att vi förklarar närmare eller utvecklar. Att visa att du förberett dig och engagerat dig genom att tagit reda på lite information på egenhand imponerar inte bara på rekryteraren, utan kan även få dig att känna dig mer varm i kläderna inför en intervju.

 3. Sätt dig ostört

  Se till så att du sitter på en ostörd plats där du kan tänka och koncentrera dig i lugn och ro, samt att all teknik fungerar såsom hörlurar, kamera, mikrofon etc. OBS! det är ett måste att ha kamera på våra videointervjuer. Vi rekommenderar även att ha hörlurar inkopplade för att ljudet ska fungera bra för båda parter. Testa gärna utrustningen i god tid innan intervjun så allt fungerar.

Under intervjun

Under själva intervjun är det bara att köra på och göra ditt bästa, du kommer längst genom att bara vara dig själv! Här är några generella tips som du kan ha i åtanke:

 • Visa engagemang. Att visa dig engagerad kan du både göra genom att ställa dina frågor till rekryteraren, både kanske om processen, men även om du undrar något om företaget i sig. Här kan du även visa din rekryterare att du har lite vetskap sedan innan och läst på hemsidan.
 • Nervös? Känner du dig nervös inför en intervju kan det vara ett tips att tala om det för personen som du är på intervju hos. Andas och ta det lugnt!
 • För anteckningar. Om du vill kan det kännas skönt att föra lite mindre anteckningar över saker som tas upp under intervjun, ifall det är något du inte vill missa eller komma ihåg. Men det är absolut inget måste, utan mest om det är något som kan underlätta för dig.
 • Håll dig relevant till ämnet. Försök att hålla dig till ämnet och inte sväva ut för mycket. Din Intervju brukar inte ta mycket längre än 20–30 minuter och det är därför fullt fokus.

Efter intervjun

Såväl som innan intervjun kan det hända att rekryteraren ber dig att skicka in några ytterligare uppgifter efter ditt samtal med oss. Det är därför viktigt att även efter ditt samtal med oss vara snabb på bollen och svara på mejl. Det är också viktigt att vara uppmärksam på telefon/mejl ifall någon av oss försöker nå dig. Du kommer att få svar inom ca 1 vecka med besked hur det har gått.

Stort lycka till!

 

{Kontaktpersoner|=##=|133756}

Shanti Tankred Lingen kontoret

Shanti Tankred Lingen

Rekryterare