Barnvakt Jennifer

Intervju med Jennifer Nilsson

Jennifer är 19 år och bor i Timrå. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan oktober 2021. Idag jobbar Jennifer åt en familj i Söråker som har två barn. Utöver sitt jobb som barnvakt jobbar Jennifer som flygplatstekniker i Sundsvall. På sin fritid gillar hon att umgås med sina vänner. Vi på Nanny.nu tycker att Jennifer gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som en av våra stjärnbarnvakter.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul för att jag tycker barn är så roliga då de har oftast en vildare fantasi, och det värmer mitt egna lilla ”inre barn”. Jag tycker de är harmlösa och så snälla i det sättet att de inte är dömande, dem håller fortfarande på att utvecklas och formas och dem är så värdefulla. 

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag tycker det är kul eftersom att jag själv inte känner någon som har jobbat eller jobbar med att vara barnvakt, det är ett fantastiskt jobb både utvecklingsmässigt för mig själv då jag samlar på mig mer erfarenhet men också att få vara en liten del av barnens utveckling. Man blir ju också en otrolig hjälp till familjer som behöver en nanny, det känns skönt att man kan hjälpa till och samtidigt ha roligt, det uppskattas från allas sidor. 

Allt fungerar väldigt bra, Jennifer är en supertjej!

Jennifers barnvaktsfamilj

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Min relation till Nannynu är jättebra, är det något jag undrar över så vet jag att det bara är att skicka ett mejl eller ringa och jag får svar snabbt. De är otroligt snälla och bra på sitt arbete, man känner sig liksom aldrig bortglömd eller som att man inte får hjälp om det skulle vara något.  

 

Vad tycker barnen du passar om att göra?

För mig är det lite olika eftersom jag sitter barnvakt åt ett tvillingpar, ibland vill dom göra samma sak och ibland vill dom göra olika. Men något jag vet att dom tycker om är att vara ute och leka, leka med hink och spade eller exempelvis åka pulka på vintern. När vi är inomhus så lägger vi ofta pussel eller ritar, sist jag va där så va lekleran riktigt populärt. Men mest av allt så tycker dom om att busa och leka, speciellt kurragöma eller jagis. 

 

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att hålla hårt i tålamodet, både för ens egna skull och barnens. Får barnet ett utbrott, ja då får man hålla lugnet och kommunicera så bäst man kan för att ta reda på vad som ledde till utbrottet för att sedan kunna lösa det. Tappar man tålamodet kan det lätt hända att man själv blir stressad och att situationen blir större än vad det egentligen handlar om då det kan bli att man får svårare att hantera den. 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Föräldrarna i familjen jag barnvaktar åt har velat haft hjälp då de renoverar eller vill ha tid med att exempelvis hålla på ute på gården, så en vanlig arbetsdag ser ut som så att jag kommer dit och så brukar barnen oftast direkt vilja hitta på något som att exempelvis leka. Beroende på vilken tid vi har bestämt att jag ska komma dit så äter vi oftast någon lunch och mellis, ibland också middag. Vi leker och busar, hittar på så mycket av de barnen vill göra som är möjligt och i slutet av mitt pass så brukar vi varva ner med att exempelvis mysa i soffan med en film eller bok. I slutet så säger vi och ibland kramas hejdå. 

 

 

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt