Barnvakt Klara

Intervju med Klara Sääf

Klara är 18 år och bor i Sollentuna. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan augusti 2022. Idag jobbar Klara åt en familj i Solna som har två barn. Hon studerar sista året på gymnasiet där hon läser samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och hon jobbar även extra på ett café. På sin fritid gillar hon att umgås med sina vänner och familj. Vi på Nanny.nu tycker att Klara gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som en av våra stjärnbarnvakter.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker verkligen om barn för att barn är så roliga, flexibla, påhittiga och nyfikna på allt i livet, därför är det så kul att se utveckling hos mina barnvaktsbarn och de är alltid så glada varje gång vi ses. Att jobba som barnvakt är verkligen spännande och roligt jobb för att man kan lära barnen nya saker, och de kan även lära mig nya saker. Jag och barnen fick snabbt en bra relation och det är det som är så bra med att jobba som barnvakt, för det känns inte som något jobbigt utan något man längtar till!

 

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag tycker det är kul att jobba på Nannynu för att de är väldigt måna om att vi som jobbar som barnvakter men även att familjerna är nöjda och att vi tycker att allt känns bra. Det känns tryggt och det visar att de verkligen bryr sig och att företaget är ett företag med barnvakter i världsklass 🙂 

Hur upplever du relationen till Nanny.nu?

Jag får absolut alltid den hjälpen jag behöver, och det är väldigt lätt att ha kontakt med kontoret på NannyNu vilket känns väldigt betryggande för mig som arbetar som barnvakt!

 

Barnvakt Klara

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Mina barnvaktsbarn är jätteflexibla och älskar att hitta på nya lekar osv. Vi brukar köra kurragömma och minneslekar, eller lägga pussel eller lego, eller så är vi ute och leker med fotbollar och basketbollar. De tycker också det är väldigt kul och spännande att testa nya lekar som jag kommit på eller som jag gjort när jag var mindre. Och ibland så hittar vi på egna lekar med egna regler och det tycker de om!

 

Klara är den bästa barnvakten vi har haft. Alltid glad, barnens favorit, alltid städat efter barnens aktiviteter, pålitlig, i tid etc. Högsta betyg!

Klaras barnvaktsfamilj

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Jag skulle säga att mitt bästa tips till andra barnvakter är att man ska vara öppen och bjuda på sig själv, för då blir det mycket lättare att du och barnen får en bättre relation och att de känner sig mer bekväma med dig som barnvakt. Då lär man också känna varandra snabbare och att det känns tryggt och bra för barnen och en själv!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Dagarna ser såklart olika ut, men jag brukar vara barnvakt mellan 15-17.30/18, 1-2 eftermiddagar i veckan. En dag med barnen börjar med att jag åker till Solna och hämtar det äldsta barnet först från hans skola, och sedan tar vi en promenad till den yngres förskola och hämtar honom. Beroende på väder så stannar vi ute och leker på vägen hem eller så går vi hem direkt. När vi kommer hem så brukar jag fixa den mellis som de vill ha och efter det brukar vi leka någon lek. Det kan vara allt mellan att bygga lego eller att leka fågel, fisk eller mittemellan. De har oftast något förslag, men annars brukar jag föreslå massa olika förslag och så får de välja. Vi leker olika lekar resten av tiden och sedan kommer föräldrarna hem runt 17.30-18.00 och då brukar jag säga hejdå till barnen och sen går jag hem. Ibland kommer de hem senare och då brukar jag laga middag, och då finns det alltid något som jag kan laga i frysen eller kylen.

 

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt