Barnvakt Lena

Intervju med Lena

Lena är 63 år och bor i Kärrtorp, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2019. Idag jobbar Lena åt två familjer, en i Farsta och en i Nacka. Hon är pensionär och jobbar extra som barnvakt. På sin fritid gillar hon att ta promenader, sjunga i kör, dansa, läsa, simma och umgås med familj och vänner.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om att jobba med barn. De ger mig så mycket tillbaka och det är positivt.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Därför jag känner att jag hör hemma här. Det känns tryggt och bra att vara anställd hos ett företag som familjer anlitar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycket om att vara i parken. Där gungar de gärna samt cyklar och leker i sandlådan. Vi sjunger sånger och läser sagor och jag lyssnar på dem. Sen passar jag en flicka som jag hämtar på skolan och följer med på träning. Sen följer jag med henne hem och vi pratar mycket med varandra.

Barnvakt Lena

Vi uppskattar Lenas ansvarstagande och pålitlighet och hennes fina kommunikation med vår dotter när de hittar på saker tillsammans.

- Lenas barnvaktsfamilj

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att kolla in och fånga upp hur barnet mår och lyssna. Sen lägger du aktiviteter efter det! Var även närvarande och uppmuntrande.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag hämtar två barn som är 1.5 och 3 år på deras förskola. De får varsin frukt när vi kommit därifrån och vi går till parken och vistas där en timme. Vi går hem, tar av ytterkläder, toa/ blöjbyte, sen ser de på teve en stund och jag gör i ordning mat. Vi äter och sen tittar vi i böcker och sjunger tills föräldrarna kommer hem. Jag redogör vad som har hänt under eftermiddagen (en förälder skriver på mina arbetstimmar) och sen säger jag Hej Då till barnen och går.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt