Bild på en person med keps och två flätor bredvid en svar hund

Intervju med Lina

Lina är 22 år och bor i Nacka, Stockholm. Hon har arbetat hos oss sedan juli 2022 och hjälper idag två olika familjer, med barn i åldrarna 2-5. Lina är aktiv som person och hennes största fritidsintresse är ishockey. Hon är också kreativt lagd och tycker om att pyssla och virka på fritiden. Utöver att jobba hos oss studerar Lina ledarskap och organisation. Både vi på Nanny.nu och familjerna Lina jobbar hos tycker att Lina gör ett superbra jobb och hon är därför utnämnd till månadens stjärna.  

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är fantastiskt att få ta del av barnen kreativa värld och i samspel med dem utveckla fantasilekar och upptäcka livet ur nya perspektiv. Barnen är otroligt kompetenta och varje pass imponerar de på mig när dem visar sina förmågor. Det är mycket givande att få se deras engagemang och uppskattning när jag visar dem nya saker. Dessutom smittar deras glädje alltid av sig, arbetspasset flyger fort förbi. NannyNu skapade en perfekt matchning mellan mig och familjerna så jag fick snabbt en god kontakt med både föräldrarna och barnen. Det är svårt att inte bli glad när man påbörjar sitt pass och barnen hälsar en glatt välkommen med en kram samt med ett stort intresse delar med sig av vad de har tänkt på och vad som skett sedan man sist träffades. 

 

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Självfallet är det framför allt arbetet med barnen som är det roligaste, men det fungerar så väl tack vare Nanny.nu's grund. I utbildningsmaterialet fick jag goda kunskaper om olika lekar, men även information om vad som förväntas av mig. Nanny.nu har alltid varit snabba på att svara och återkoppla, jag känner mig trygg i vetskapen att jag har deras stöd om det skulle behövas. Jag valde specifikt NannyNu på grund av deras goda arbetsvillkor med skälig lön och OB-tillägg, kollektivavtal och tydliga riktlinjer. 

Bild på en tjej i hockeyutrustning som står på isbana.

Vi är super nöjda med Lina! Barnen likaså. Vår kommunikation fungerar bra. Hon är inlyssnande och mån om att barnen mår och har det bra.

- En av Linas barnvaktsfamiljer

Vad tycker barnen du passar om att göra??

Jag har för tillfället två familjer och barnen jag passar är mellan åldern två till sex år. Alla fyra barnen är unika och har olika intressen. Däremot tycker alla om att vara delaktiga i det jag gör, vi lagar ofta mat tillsammans och hjälps åt allihopa. När vi är utomhus brukar vi hitta på olika lekar beroende på väder! Vi brukar leka kull, kurragömma, ha roligt i snön eller ta det lite lugnare i sandlådan eller på gungan. När vi är inomhus brukar vi rita, leka med trolldeg, baka och spelat spel tillsammans. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Eftersom jag har två familjer med olika behov ser passen olika ut. Ibland arbetar jag tidigt på morgonen och kommer dit redan innan barnen vaknat. Jag får en snabb återkoppling av föräldrarna som sedan åker till sitt arbete. Efter ett tag väcker jag barnen och vi tar ofta en lugn stund för att låta dem vakna till och då pratar vi om allt möjligt. Därefter börjar morgonrutinen med frukost, tandborstning och klädval innan vi beger oss mot förskolan och skolan. Under vår promenad brukar vi ofta prata om vad som ska hända under dagen och vad barnen ser mest fram emot. När jag lämnar dem skiljs vi åt med en hejdå-kram eller vår speciella hejdå-hälsning. Jag avslutar alltid med ett sms till föräldrarna för att berätta hur morgonen gick. Andra arbetspass startar ibland med hämtning på skola och förskola eller direkt hemma hos familjen. Då består passen av eftermiddagsrutiner och lek. Vi brukar nästan alltid laga mat ihop och efter middagen brukar vi leka eller pyssla en stund till innan det är dags att byta om till pyjamas och borsta tänderna. 

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var genuin! Din egna inställning smittar av sig på barnen och det är vi barnvakter som bestämmer förutsättningarna för passet. När man är öppensinnad förstår man lättare barnens dagsform och kan vägleda dem till en nivå som passar dem. Samtidigt som man har nära till lek är viktigt att kunna vara tydlig, lugn och extra omtänksam när det behövs.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt