Barnvakt Wilhelmine

Intervju med Wilhelmine

Wilhelmine är 20 år och bor i Hässelby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nanny.nu sedan september 2016. Idag jobbar Wilhelmine åt familjer i Sundbyberg och Danderyd. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner och familj och hon spenderar gärna sin tid ute i naturen och letar alltid efter äventyr.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul att jobba med barn för dom vill alltid vara aktiva. Dom har en fantasi som aldrig tar slut. Och energin och kärleken man får av barnen när man vet att man gör ett bra jobb är obeskrivlig.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Jag tycker det är kul att jobba på Nannynu för att det är ett seriöst företag. Man får alltid jobb som passar ens önskemål och kontaktpersonerna är alltid där för en ifall man behöver bolla idéer eller liknade.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag har stor åldersskillnad mellan mina familjer. Minsta barnet älskar att vara ute och leka i parken, åka tvärbana eller att leka med tåg och bygga stationer. De äldre barnen har jag en kompisrelation med, vi pratar och umgås för det mesta.

Wilhelmine-Jacobsen-omgivning

Det känns jättebra med Wilhelmine, hon har fin kontakt med barnet och är mogen.

- Wilhelmines barnvaktsfamilj

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid lyssna på barnen. Lyssna på vad dom vill göra, eller vill dom bara prata så lyssna och samtala. Låta dom känna sig viktiga, att det inte bara är ditt jobb utan att man faktiskt bryr sig.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Arbetsdag hos familjen med yngre barn börjar med att jag kommer hem till familjen, äter frukost. Sedan leka lite inne för att sedan gå ut och leka. Leker ute i parker eller tar promenader, det barnet tycker är roligt den dagen. Sedan gå in för att äta lunch. Efter lunch tar vi en vilostund på ca 30 min. Sedan är det mer lek inne eller läsa böcker och efter det äter vi mellis. Oftast här omkring kommer pappan hem och jag tackar för dagen.

Arbetsdag hos familjen med äldre barn börjar med att hämta upp från skolan, köra hem. Göra lite mellis. Umgås, påminna om läxor. Laga middag för att sen köra till fotbollsträning. Hämta från fotbollsträningen och oftast här kommer pappan hem och jag tackar för dagen.

 

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt