Barnvakt Wilma

Intervju med Wilma

Wilma är 17 år och bor på Ekerö i Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu sedan september 2019. Idag jobbar Wilma åt två familjer via Nannynu. Hon studerar sitt andra år på gymnasiet och på sin fritid gillar hon att träna.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

För att man alltid hittar på nya saker med barnen och när man kommer dit så är det aldrig samma saker man gör utan det är alltid något nytt. Sen har jag alltid tyckt att det är roligt att leka med barn och hur dom ser upp till en.

Varför tycker du om att jobba på Nanny.nu?

Man kan alltid skriva till kontaktpersonen om det är något man är osäker på och får ett snabbt svar tillbaka. Företaget är väldigt engagerat i vad dom gör och man känner sig välkommen så fort man söker dem och dem anpassar även familjerna för hur man bor och det gillar jag.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

De gillar att leka lekar, speciellt när de blir jagade. Sen gillar de att hoppa studsmatta, lyssna på musik och dansa till det. De gillar även att rita och pyssla och spela in roliga videos.

Wilma-Frykman-2

Det fungerar jättebra och barnen är väldigt nöjda!

- Wilmas barnvaktsfamilj

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att lyssna på vad barnen vill göra och inspireras av det, sedan skulle jag även säga att du ska vara bestämd men samtidigt vara mer som en rolig barnvakt än en vuxen så att dom alltid kan prata med dig och veta att det alltid blir lite extra kul när du kommer.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Hos ena familjen så brukar jag först åka till ena barnets skola och hämta henne och sedan ta bussen hem och lämna henne för att sedan gå ner till den andra barnets förskola och hämta honom. Sedan går vi hem och dom brukar alltid vilja leka en lek som heter ”kakmonster” där jag ska jaga dom. Sedan vill ena barnet ha välling och lägga sig i soffan och titta på barnprogram och då brukar jag och det andra barnet spela in roliga Youtubevideos och Tiktok videos vilket hon tycker är jätte roligt.

Hos den andra familjen brukar jag hämta barnet från förskolan och sedan gå med henne till ett hunddagis för att hämta deras hund. Sedan går vi hem så brukar vi leka med hennes leksaker, lyssna på bamselåtar och dansa till det så brukar jag jaga henne vilket hon älskar. Sen ger jag henne mat och sen fortsätter vi att leka med hennes leksaker och springer runt tills föräldrarna kommer hem.

Andra barnvakter

barnvakt-singel-06

Vill du veta mer?

Undrar du något? Tveka inte att höra av dig till oss. Kontoret har öppet varje vardag mellan kl. 9-17.

Bli kund Bli barnvakt