Ta första steget till att hitta er barnvakt

Skapa en kundprofil eller boka in ett uppstartsmöte i formuläret nedan. Sökningen efter en barnvakt är helt kostnadsfri!

Barnvakt och barnvaktbarn leker på lekplats

En och samma barnvakt med rätt erfarenhet

Ni matchas med en barnvakt som bor nära och passar just er. Ni har alltid samma barnvakt för att utveckla en god relation. Alla anställda utbildas i barn-HLR och vår interna Nannycertifieringskurs för er och barnvaktens trygghet.

Mer om våra barnvakter

År vi funnits

15

Kunder vi har hjälpt

10.000+

Rekommenderar oss till en vän

98.2%

Beräkna timpris för en barnvakt

Priset baseras på barnvaktens ålder, ert avtal och hur många timmar ni önskar hjälp. Priset specificeras inkl. moms och efter RUT-avdrag. Observera att barnvakter från 18 år har möjlighet till eget löneanspråk och detta kan komma att påverka priset. 

Bundet avtal:

Ett bundet avtal innebär att ni som familj tillsammans med er barnvakt kommer överens om ett upplägg med ett minimum antal timmar per månad. Med detta avtal har båda parter 1 månads uppsägningstid.

Obundet avtal:

Ett obundet avtal innebär att ni som familj tillsammans med er barnvakt bokar in arbetspass direkt sinsemellan och tiderna kan variera. För denna typ av avtal finns ingen uppsägningstid.

20

Ditt timpris

Detaljerad prislista

Priserna specificeras per timme efter RUT-avdrag och inklusive moms. 

Avtal

Kandidat i standardkategorin

(16-17 år)

Kandidat i utökade kategorin

(18 år och äldre)

Obundet 199 kr 199 kr + tillägg

Bundet

0-19 timmar/månad

189 kr 189 kr + tillägg

Bundet

20-39 timmar/månad

179 kr 179 kr + tillägg

Bundet

40 timmar+/månad

169 kr 169 kr + tillägg
Heltid 159 kr 159 kr + tillägg

Priser och OB-tillägg

Våra priser gäller vardagar mellan kl. 06:00-20:00. För övrig tid tillkommer en avgift på 9,38kr/timme.

Vid storhelger tillkommer en avgift på 18,75kr/timme. Storhelger inkluderar långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, valborg, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen.

Rabatter

  • Nanny.nu är anslutna till Benify.
  • Genom att kombinbera barnpassning med hemstädning från Tidy.nu tar ni del av våra kombinationserbjudanden.
  • Ni får ett rabatterat pris (från 154kr) när ni har en ”egen” barnvakt ni vill anställa genom Nanny.nu

Ovanstående rabatter går inte att kombinera.

Vi har nöjd-kund-garantivecka. Är ni under den första veckan inte nöjd med er barnvakt så avslutar vi med barnvakten och söker efter en ny kandidat åt er. Ni debiteras inte för denna vecka.

Bundet avtal
Obundet avtal

Vad innebär ett bundet avtal?

Detta avtal passar er som önskar ha en kontinuerligtet i barnpassningen.  Ett bundet avtal innebär att kund och barnvakt kommer överens om ett schema då barnvakten ska vara tillgänglig för att arbeta. Upplägget leder till att kunden kan känna sig tryggare med att få hjälp på önskade tider och barnvakten får en förutsägbar och stabil inkomst.

Timmarna skrivs in i avtalet och blir det timantal ni ska boka in varje månad.

Självklart kan ni boka in fler pass än vad som står i avtalet, men om ni bokar av pass måste detta meddelas med minst 1 månads varsel.

Med detta avtal har båda parter 1 månads uppsägningstid men ingen bindningstid. Rabatt ges på standardpriset om 5%/10%/15% beroende på uppdragets omfattning.

Vad innebär ett obundet avtal?

Detta avtal passar er som önskar ha mer flexibilitet i ert upplägg. Ett obundet avtal innebär att ni som familj tillsammans med er barnvakt bokar in arbetspass direkt sinsemellan. Ni har som ambition att arbeta tillsammans enligt ett visst upplägg men tiderna kan variera och ändras från båda parter.

Båda parter kan ändra och ställa in pass. För denna typ av avtal finns ingen uppsägningstid.

Våra upplägg

Alla familjer är olika och har olika behov. Är ni i behov av regelbunden barnpassning varje vecka eller mer sporadiskt hjälp?

Regelbundet

Ett regelbundet upplägg är det vanligaste behovet hos våra familjer. Det innebär att familjen har barnpassning en eller ett par gånger i veckan. Vanligtvis hämtar barnvakten på förskola/skola runt kl 15.00/16.30. Vi har ett minimum timantal per tillfälle på 2,5 timmar.

Sporadiskt

Ett typiskt sporadiskt upplägg innebär att barnpassningen sker mellan 1-4 gånger i månaden med varierande dagar och tider. Vanligtvis handlar det ofta om avlastning under kvällar och helger.

Enstaka

Enstaka upplägg är vanligt vid exempelvis bröllop eller om ni behöver hjälp någon enstaka gång. Notera att om barnpassningen inte sker i hemmet kan ni inte få RUT-avdrag. Standardpris på 240kr/h gäller för enstaka uppdrag. Här hjälper barnvakten till vid ett eller ett fåtal tillfällen, med minimum 4 timmar/tillfälle. Kostnad för avbokning 500 kr. Vi kan inte hjälpa till på hotell eller på liknande plats under månaderna januari, juli, augusti och september.

Heltid/Deltid

Heltidsuppläggen brukar se ut precis som de låter, heltid mellan måndag till fredag ca kl 7-15, 8-16 eller 9-17. Deltidsuppläggen brukar ligga på 2-3 heldagar i veckan eller lämning och hämtning ett antal dagar per vecka.

Processens fem steg

Läs hur processen går till från inskickad förfrågan till matchning med barnvakt och uppföljning från oss.

1. Skicka en förfrågan

När din förfrågan är inskickad kommer en av våra konsultchefer kontakta dig för att skapa din kundprofil. Vi går igenon vilken person ni söker och vi skräddarsyr uppdraget efter just ert behov. Vi startar en sökning efter en lämplig kandidat, vi söker i vår databas och rekryterar även löpande. Sökningen är helt kostnadsfri.

2. Presentation av barnvakt

När vi hittat rätt kandidat baserat på er sökprofil skickar vi en presentation med ett första förslag. Alla våra kandidater presenterar sig i en kort videopresentation, för att ni enklare ska kunna skapa er en bild av vem personen är och om kandidaten kan passa i er familj. Innan ni får en presentation gör vi en noggrann bakgrundskontroll.

3. Möte mellan familj och barnvakt

Om ni önskar träffa barnvakten koordinerar vi ett kostnadsfritt första möte mellan er. Barnvakten kommer hem till er och träffar oftast även barnen där ni får chans att ställa de frågor ni har. Detta är en chans för båda parter att känna av dem mjuka värderna så som personkemi och samspel mellan barnvakten och barnen.

4. Matchning och avtal

Om mötet gick bra gör vi klart matchningen mellan er och ni har nu er egen barnvakt! Barnvakten kommer att utbildas i två kurser, en nannycertifiering och en Hjärt- lungräddningskurs samt barnolycksfall. Kändes det inte helt rätt på mötet fortsätter vi självklart vår kostnadsfria sökning för er. Från nu börjar vi debitera de pass ni bokar in tillsammans.

5. Uppföljning

Men än är det inte slut. Vi kommer att göra kontinuerliga uppföljningar med både er och barnvakten längs vägens gång så allt känns bra så länge ni är våra kunder. Vi på kontoret hjälper er gärna så fort frågor dyker upp.

Barnvakt pysslar med barnvaktsbarn
Barnvakt pysslar med barnvaktsbarn
Barnvakt pysslar med barnvaktsbarn
Barnvakt och barnvaktsbarn på lekplats
Barnvakt på lekplats med två barnvaktsbarn

Träffa några av våra barnvakter

Nyfiken på att lära känna några av våra barnvakter? Vi har barnvakter i olika åldrar runt om i hela Sverige. 

Vad säger våra kunder?

Jag är verkligen nöjd med Nanny.nu! Servicen är strålande och det är smidigt att kunna betala via autogiro och få fakturan i mejlen. Fakturan är tydlig och jag kunde inte vara nöjdare med personalen.

Barn och barnvakt utomhus

Vanliga frågor och svar

Nedan finner du de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga kontakta oss gärna.

Kan vi skynda på processen på något sätt?

Vi rekommenderar att vara så flexibla som det går med dagar och tider. Har ni krav på en barnvakt ur en viss kategori kan det ta längre tid att få en presentation, då de flesta barnvakter tillhör standardkategorin. Det kan också ta längre tid att hitta en passande kandidat om ni har krav på exempelvis särskilda språkkunskaper eller körkort.

Har vi någon uppsägningstid?

Vi har två slags upplägg: ett obundet och ett bundet. Det obundna upplägget är helt flexibelt och har ingen uppsägningstid. Med ett bundet upplägg fastställs ett minimum antal timmar/månad som kunden debiteras för och som barnvakten ska vara tillgänglig för, båda parter 1 månads uppsägningstid.

Varför ska vi välja Nanny.nu?

Nanny.nu har funnits i över 15 år och var bland de första barnvaktsföretag som startades i Sverige. Genom åren har vi hjälpt tusentals familjer och flera gånger blivit prisbelönade.

Utöver att hjälpa familjer med barnpassning och omsorg anlitas vi också flitigt av både företag och kommuner och vi är, så vitt vi vet, det enda barnvaktsbolaget som har kollektivavtal för sina anställda.

Får vi träffa barnvakten först?

Ja! Först får ni en barnvakt presenterad via mail med ett filmklipp och får bestämma om ni vill träffa barnvakten på ett första möte. Nannynu! hjälper till att koordinera mötet som brukar ta 30-60 min och är kostnadsfritt. Nannynu följer upp mötet dagen därpå, kändes allt bra kan ni komma igång.

Behöver vi sätta ett fast schema?

Har ni bundet avtal bestämmer ni vilka dagar och tider barnvakten ska vara tillgänglig och två veckor i förväg fastställs schemat. Har ni obundet upplägg behövs inget exakt schema men bäst är om ni ger ett ungefärligt schema så att vi tar fram en barnvakt med rätt tillgänglighet och förväntningar.

 

Hur länge får vi vänta på en barnvakt?

Det är tyvärr svårt att säga och beror på urvalet av barnvakter i ert område. Vi är också noggranna med att matcha ihop er med en barnvakt med rätt erfarenhet och tillgänglighet. Vi har ett snitt på fem arbetsdagar men har ni särskilda önskemål på t.ex. körkort eller språkkunskaper kan det ta längre tid.